Sunday, February 19, 2012

Körözöttes párna a 47. VKF-re

A mostani VKF-et Ágota, az olajzöld levelek kéken nevű blog szerzője hirdette meg. A feladat, hogy táborban, kirándulások alkalmával jól szállítható, bevált ételeket készítsünk.
Én nem szoktam gyakran kirándulni, de eszembe jutott, amikor tavaly Szekszárdon voltunk. Egy Sparban vettük meg a reggelit. Máshol még nem láttam, de ott a péksütik között felfedeztem a körözöttes párnát. Még langyos volt, és nagyon finom. Hát, a teljesen frissen evés egy kirándulás alkalmával nem fog menni, de elkészítettem itthon a párnát, ezt pedig magunkkal lehet cipelni nyugodtan kisebb vagy nagyobb túrákra. :)
Nekem 12 db lett ekkora mennyiségből.



Hozzávalók
  • 30 dkg leveles tészta
  • 26 dkg körözött
  • 1 tojás

Elkészítés
  1. A leveles tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és 8x10 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
  2. A téglalapok egyik felére kőrözöttet halmozunk, majd ráhajtjuk a másik felét, és a széleit lenyomkodjuk. Tojással megkenjük.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

13 comments:

  1. Mi mindenre jó ez a kis tészta!!! :)) Szuper ötlet! :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon szuper és finom is lehet:) Az ezerearcú levelestészta, nagyon praktikus:)

    ReplyDelete
  3. Milyen finom lehet, ügyesen kitaláltad!

    ReplyDelete
  4. Már én is továbbgondoltam a párnák töltését, de még eszembe sem jutott volna a körözött, pedig nagyon jól hangzik!

    ReplyDelete
  5. A leveles tészta egy igazi jolly-joker, sok mindenre jó édes, sós...

    ReplyDelete
  6. Szuper ötlet! Ja meg nem is tudtam, hogy ilyet lehet nálunk kapni :)

    ReplyDelete
  7. Köszönöm mindenkinek! Ha van valami jó ötlet, általában előveszem hozzá a leveles tésztát, igencsak praktikus és tényleg ezerarcú.:D

    Panna, lehet, pedig ott találtam.:D

    ReplyDelete
  8. Mennyi mindennel töltöttem már, a körözött kimaradt, eddig :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Magamtól nekem sem biztos, hogy hamar eszembe jutott volna.:)

      Delete
  9. Régen vettem már leveles tésztát,most majd előjegyzem.Biztos finom látom!

    ReplyDelete