Ezt a receptet Epercsóknál találtam. Majdnem olyan az íze, mintha tiramisut ennénk.
Hozzávalók
- 3 ek
instant kávépor (nálam Nescafé)
- 170 g
sűrített tej
- 2 dl habtejszín
- 250 g
mascarpone
- 2 db
babapiskóta
- 1 tk
rumaroma
- kakaópor
Elkészítés
- A tejszínt habbá verjük.
- A sűrített tejet felmelegítjük a kávéval, úgy, hogy a kávépor elolvadjon.
- A mascarponét, a tejszínt, a sűrített tejet, és a rumaromát egyneművé keverjük.
- A babapiskótát apró darabokra morzsoljuk, és a masszához adjuk.
- Mélyhűtőben megfagyasztjuk, közben óránként megkeverjük, kb. három alkalommal.
- Tálaláskor kakaóporral megszórhatjuk.
Hű de jól néznek ki ezek a gombócok, nagyon guszták! :)
VálaszTörlésSzia bocsi a zavarásért de kérdezném hogy ha nincs maskarpone akkor mivel lehet helyettesíteni? előre is köszönöm szépen a receptet 😗
VálaszTörlésSzia, későn láttam a megjegyzést, ne haragudj... Szerintem Philadelphia krémsajttal (vagy hasonlóval) is működhet, kicsit talán változtat az ízén vagy az állagán, de szerintem úgyis finom lesz. :)
Törlés