Thursday, August 23, 2012

Csokis keksztorta

TücsökBogárnál találtam még régebben a receptet, azóta már többször is elkészült, most nyáron nagy kedvenccé vált, hiszen nem kell sütni, és hamar összeállítható.
Kicsit engem a hideg kutyára emlékeztet, csak ebből hiányzik a dió meg a cukrozott narancshéj (de egyébként nyugodtan bele lehet csempészni).


Hozzávalók
  • 30 dkg + 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 0,25 dl + 1,5 dl tejszín
  • 4 dkg méz
  • 15 dkg háztartási keksz

Elkészítés
  1. 30 dkg étcsokoládét, a vajat, 0,25 dl tejszínt, és a mézet összeolvasztjuk.
  2. A kekszeket egyesével négy darabra törjük, és a masszához keverjük. Egy folpackkal bélelt 20 centis tortaformába öntjük az egészet.
  3. 15 dkg étcsokoládét és 1,5 dl tejszínt összeolvasztunk, és a masszára simítjuk.
  4. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.

9 comments:

  1. Nagyon jól néz ki, biztos jó tömény édesség!

    ReplyDelete
  2. Milyen jóóóó csokis! :D
    Listára felvéve. :)

    ReplyDelete
  3. NAccerű!!! Még egy kis diót bele! MMMM, rettentően gyorsan fogyna! ;-))

    ReplyDelete
  4. Ez aztán a csokis finomság! Nálunk is kedvenc lenne:-)

    ReplyDelete
  5. TücsökBogár, köszönöm a receptet! Mi is IMÁDJUK!:))

    Éva, tényleg tömény, és isteni finom!

    Okki, ez aztán tényleg nagyon csokis.:)

    Gionetta, gyorsan fogy, az biztos!:)

    Illéskrisz, igen-igen!:)

    Gerdi, abban biztos vagyok!

    ReplyDelete
  6. Ti milyen tejszínt használtatok?

    ReplyDelete