Wednesday, August 8, 2012

Málna sorbet

Lassan itt a vége a málnaszezonnak, de ezt a sorbetet még gyorsan el akartam készíteni. Egyszerű és finom. Más gyümölccsel is tök jól működik. Én kipróbáltam barackkal (a 30 dkg úgy volt meg, hogy a héját meg a magját nem számítottam bele). A receptet Iceflower blogján találtam.


Hozzávalók
  • 30 dkg málna
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl víz

Elkészítés
  1.  A málnaszemeket 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az apró bogarak és egyéb szennyeződések feljöjjenek a felszínre.
  2. Kivesszük a vízből, és villával szétnyomkodjuk.
  3. A vizet és a cukrot addig főzzük, amíg a cukor elolvad. Kihűtjük.
  4. A pépesített málnát és a cukros vizet összekeverjük.
  5. Fagyasztóba rakjuk, és óránként átkeverjük. Kb. 5-6 óráig.

3 comments:

  1. De nagyon szép és guszta!Ráadásul még jó hideg is jöhetne most 1-2 db. belőle!:-)

    ReplyDelete
  2. Flóra! Nagyon szép lett a sorbeted! Örülök, hogy kipróbáltad, és hogy neked is ízlik!

    ReplyDelete
  3. Éva, köszönöm! Ebben a melegben tényleg jól jön 1-2 gombóc.:)

    Iceflower, köszönöm, a receptet is!

    ReplyDelete