Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg
liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg
cukor
- 0,5 cs
sütőpor
- 1 tojás
- 0,5 dl
tejföl
A töltelékhez:
- 1 tojás
- 7,5 dkg
cukor
- 10 dkg
őrölt mandula
- 1,5 citrom
leve
A tetejére:
- 3 citrom
- 20 dkg
cukor
- 2 dl víz
Elkészítés
- A tésztához
valókat összegyúrjuk.
- A tésztát
kinyújtjuk, és egy tortaformát kibélelünk vele, úgy, hogy 2 cm magas
pereme legyen.
- A tojást a
cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, és a citromlevet. A
tölteléket a tésztalapra kenjük.
- Előmelegített
sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
- A
citromokat megmossuk, és karikákra vágjuk.
- A vizet a
cukorral addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a citromkarikákat
beletesszük, és alacsony lángon 15 percig főzzük.
- Kivesszük
belőle a citromot, és elrendezzük a tortán. A tortára még öntünk annyi
levet, amennyit beszív. (Én a maradékot felöntöttem egy csomó vízzel, és limonádé lett belőle.)
Isteni lehet, finom savanykás:)
VálaszTörlésNagyon guszta, ki kell próbálnom, imádom a citromtortákat :)
VálaszTörlésIlyen melegben nagyon jól jönne.
VálaszTörlésImádom a citromos dolgokat! Ezt is viszem!!!
VálaszTörlésNagyon tetszik a tortád! De, kérlek küldd el a linket, mert csak véletlenül vettem észre, hogy te is játszol. :)
VálaszTörlésKati, igen, én még a citromot is szívesen leeszem a tetejéről.:)
VálaszTörlésSzofi, köszi, ha citromtorta-imádó vagy, akkor ez a neked való süti.:D
Lilla, igazából nem hűsít különösebben, de azért jó.:)
Illéskrisz, remélem, majd valamikor elkészíted!:)
Petra, elküldtem.:))
Nyami, irtó finom lehet! :))
VálaszTörlés