Ez is tétel volt, mondjuk, ha itthon készíteném, akkor a két krémet lecserélném, a csokis csokival lenne készítve, a tejszínhabos meg egy kis pudinggal.
Hozzávalók
Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
Krém:
- csokis tejszínhabkrém: 40 dkg tejszínhab kevés kakaóporral és porcukorral ízesítve
- cseresznyepálinkával ízesített tejszínhab (40 dkg)
- cseresznyepálinkával ízesített meggypuding (15 dkg): besűrítjük a meggybefőtt levét (1 literhez 4 dkg krémpor), és összekeverjük a meggyel
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Papírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 3 lapot sütünk. Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
- A krémeket 3 habzsákba beletöltjük. Az alsó piskótalapra a krémeket elhelyezzük kör alakban: kívülről csokis, fehér, meggypuding, csokis. Utána egyet elcsúszik a krém: fehér, csokis, meggy puding, fehér.
- Csokoládékrémmel bevonjuk, dermesztjük. Oldalát csokoládéforgácsba panírozzuk. Szeletenként tejszínhabbal díszítjük, a torta közepét leszórjuk csokoládéforgáccsal.
Biztosan tudnád még fokozni a belső értékét, de az vitathatatlan tény, hogy gyönyörű lett! <3
VálaszTörlésCsodás ez a torta. Az hogy kapós volt azon nem is csodálkozom. Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon szép lett, és olyan guszta! :))
VálaszTörlésNagyon guszta! Csodaszép!
VálaszTörlés