Hozzávalók
A csokis süti morzsához:
- 65 g étcsoki
- 65 g vaj
- 50 g cukor
- 1 tojás
- 35 g liszt
A túrós részhez:
- 25 dkg túró
- 3 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl hideg tejszín
A tetejére:
- olvasztott étcsoki
Elkészítés
- Először elkészítjük a sütimorzsához a csokis sütit. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit, és ha simára kevertük, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. (Nem baj, ha rendesen átsül, mert így lehet szétmorzsolni.)
- Közben elkészítjük a túrós részt. A tejszínt habbá verjük és elkeverjük a túróval, a porcukorral és a citromhéjjal.
- Ha a brownie teljesen kihűlt, kézzel szétmorzsoljuk és kisebb poharak aljára adagoljuk. Rá aztán jöhet a túrós massza, aztán megint morzsa, megint túró majd a tetejére megint morzsa. Legfelülre közvetlenül tálalás előtt olvasztott étcsoki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése