2014. március 6., csütörtök

Levendulás cukor

Már nagyon régen pihent a szekrényben ez a levendulás cukor, valahogy még nem használtam fel semmire, és lefényképezni is csak most sikerült. (Mivel régebben készült, a hozzávalók arányában nem vagyok teljesen biztos, de a lényeg, hogy legyen benne cukor, és annyi levendula, amennyivel ízesíteni szeretnénk, attól függ, mennyire szeretnénk erősre a levendulaízt.) Most készítettem belőle sütit, nemsokára annak a receptjét is hozom.


Hozzávalók
  • 250 g kristálycukor
  • 10 g szárított levendulavirág

Elkészítés
  1.  A kristálycukrot és a levendulát rétegezzük.
  2. Legalább egy hétig állni hagyjuk (nekem 1 hónapot is állt).
  3. Ledaráljuk, hogy porcukor állagú legyen.

1 megjegyzés: