- 32 dkg
liszt
- 25 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tk
sütőpor
- 4 dkg
cukrozott narancshéj (apróra vágva)
- néhány
csepp narancsolaj (elhagyható)
- 2 tk
szárított levendulavirág
- levendulás
porcukor
Elkészítés
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
- Összekeverjük
a száraz hozzávalókat, majd a vajas keverékhez adjuk.
- Simára
gyúrjuk, és egy folpackba csomagoljuk, hengert formázva. Egy éjszakára
hűtőbe tesszük.
- Vékony
szeleteket vágunk a rúdból, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített
sütőben, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- Még forrón
levendulás porcukorba forgatjuk.
Nagyon erdekes kekszek! A sok vajtol biztosan nagyon finom omlosak lettek.:) Lehet tuladagolni a levendulat? :))
VálaszTörlés