Hozzávalók
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 11 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 2 dl állati tejszín
- 4 dl tejszín
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Zsírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 5 lapot sütünk. Sütés után azonnal felszedjük a sütőlemezről.
- A cukrot megolvasztjuk, felöntjük a forró (állati) tejszínnel, addig főzzük, amíg a cukor újból feloldódik, hagyjuk kihűlni, utána kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk.
- A krémet az 5 lap közé töltjük, saját krémmel bevonjuk, dermesztjük, az oldalát csokoládéforgáccsal panírozzuk, szeletenként tejszínhabrózsával díszítjük, közepét csokoládéforgáccsal megszórjuk.
Hűha, erre én is azt mondom hogy nyami!..:) Nagyon szép és igen finom lehet!
VálaszTörlésBitang jól néz ki és úgy is hangzik. Pont mondani akartam, hogy hol vannak a csokipöttyök...? ;-DDD
VálaszTörlésFantasztikus íze lehet!!!
VálaszTörlésEgy kérdésem lenne, mekkora formában kell sütni?
VálaszTörlés22 centis formában, de lapokat sütök, mert ötbe nehéz lenne felvágni.
TörlésKöszönöm mindenkinek! Igen, a csokipöttyök hiányoznak:DD
VálaszTörlés