A maradék zabkásával is meg lehet tölteni, hogy ne vesszen kárba (nem tudom, ti hogy vagytok vele, a kihűlt zabkása nem olyan jó szerintem, mint a frissen készült).
Nekem 12 db lett belőle.
Hozzávalók
- 90 g zabpehely
- 2 dl víz
- 2 dl tej
- 40 g cukor
- 300 g leveles tészta
Elkészítés
- Egy
lábasban összekeverjük a hozzávalókat, majd föltesszük főni.
- Kis lángon
addig kevergetjük, amíg a zabkása be nem sűrűsödik. Kihűtjük.
- A leveles tésztát
kinyújtjuk, téglalapokra vágjuk, és megtöltjük a zabkásával.
- Előmelegített
sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Biztos finom, lehet. Én is szeretem a zabkását.
VálaszTörlésA gyerekek szerint -s szerintem is- finomabb a zabkása, mint a tejbegríz. Én el tudom képzelni leveles tészta töltelékeként, de magamtól eszembe nem jutott volna:-)
VálaszTörlésViki, az!:)
VálaszTörlésGerdi, azt hiszem én is jobban szeretem a zabkását. Most egyébként egy ötletet adtál, lehet tejbegrízzel töltve is finom lenne! Na, majd legközelebb azzal készül.:)