Sunday, March 3, 2013

Túrós burek

A baklavák előtt nem voltam túl jóban a réteslappal, de utána úgy gondoltam, itt az ideje valami olyat is sütni, amiben van réteslap, és nem baklava. Ezt a bureket már régóta kinéztem magamnak a NoSaltyn, azóta pedig többször is elkészült itthon, mert nagyon finom lett.:) (Ezeken a képeken most kicsit kevésbé van megpirulva a teteje.)



Hozzávalók
  • 1 cs réteslap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 tojás
  • 1 ek só
  • kevés olaj, 1 pohár meleg víz és kevés só keveréke

Elkészítés 
  1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.
  2. Kiolajozunk egy 20x30 centis tepsit.
  3. Az aljára 3 réteslapot teszünk, melyek közé olajos vizet locsolunk.
  4. Ezután a túrós krém felét rásimítjuk.
  5. Rárakunk kettő réteslapot, majd a maradék krémet.
  6. A tetejére 3 réteslapot teszünk.
  7. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük, meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és még 20-30 percig sütjük 180 fokon.

4 comments:

  1. Miért kell a túróhoz szódavíz?

    ReplyDelete
  2. Ez egy sikeres barátság kezdete, úgy látom! :-))

    ReplyDelete
  3. El tudom képzeli az ízhatást, és kedvemre lenne, nagyon is! ;-)

    ReplyDelete
  4. Névtelen, igazából nem tudok különösebb okot mondani, ez volt a receptben, de körbenéztem az interneten, és a legtöbb túrós burek recepthez írnak.

    Gionetta, úgy van, remélem az lesz!:D

    Teller-cake, szerintem is ízlene! :)

    ReplyDelete