2013. március 30., szombat

Tepsiben sült spagetti

Az ilyen tésztarakottasok közel állnak a szívemhez, (vagy inkább a gyomromhoz), hiszen nagyon finomak.:D Ez egy újabb változat, még régebben egy újságban találtam, azóta sokszor elkészült itthon.
A tepsi mérete: 20x30 cm.


Hozzávalók
  • 35 dkg spagetti
  • 1 vöröshagyma
  • 2 kk morzsolt bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 50 dkg hámozott, darabolt, konzerv paradicsom
  • 5 szál újhagyma
  • 5 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés
  1. A vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsomot, megsózzuk, majd felforraljuk, és levesszük a tűzről.
  3. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. A paradicsommártáshoz adjuk őket.
  4. A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, majd egy jénai tálba tesszük.
  5. A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a spagettit.
  6. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük.

1 megjegyzés: