A tepsi mérete: 20x30 cm.
- 35 dkg spagetti
- 1 vöröshagyma
- 2 kk morzsolt bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek liszt
- 2 ek sűrített paradicsom
- 50 dkg hámozott, darabolt, konzerv paradicsom
- 5 szál újhagyma
- 5 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
- só
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk.
- Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsomot, megsózzuk, majd felforraljuk, és levesszük a tűzről.
- Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. A paradicsommártáshoz adjuk őket.
- A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, majd egy jénai tálba tesszük.
- A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a spagettit.
- Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük.
Jól néz ki, és fincsi lehet :)
VálaszTörlés