Sütöttem már karamellás változatot is, ami annyiból állt, hogy karamelldarabkákat potyogtattam a tésztába. Ez úgy nézett ki, hogy az egész lement az aljára, de azért nagyon finom volt (legközelebb a felénél keverem bele, hátha úgy működik).
Most újra megcsináltam, Angéla blogszülinapi játékára, aki azt kérte, hogy készítsük el egyik kedvenc süteményünket.
- 16 dkg durvára darált keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 80 dkg tejszínes krémsajt
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 4 tojás
Elkészítés
- A kekszet az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belenyomkodjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10 percig sütjük.
- A többi hozzávalót simára keverjük, és a süteményalapra kenjük. Folytatjuk a sütést az előző hőfokon, és egy órán keresztül sütjük. Hűlni hagyjuk.
Käsekuchen! Jaj, de szeretem! Az itteni túró kiválóan alkalmas ennek a sütinek az elkészítéséhez. A Tiéd nagyon csábító, el is teszem a receptet. Anyuéknál megcsinálom így. :))
VálaszTörlésSajttortát még ne készítettem, de a fotóid igencsak meggyőzőek! ;-)
VálaszTörlésCsodaszép, nagyon guszta, viszem én is a receptet! :)
VálaszTörlésImádom , főleg ezt a sütött verziót. Nekem még nem sikerült ilyen szépre, de ezt a receptet tuti kipróbálom, nagyon guszta!
VálaszTörlésMi is szeretjük. Egyszerű és nagyon finom. Karamellesről még nem hallottam. Guszta!
VálaszTörlésGionetta, szerintem ízleni fog! :)
VálaszTörlésTeller-cake, akkor remélem meggyőztelek, mert vétek lenne kihagyni! ;)
Hankka, köszönöm! :)
Erika, nehéz róla egyébként jó fotót készíteni, mert nem túl fotogén. Nekem is a sütött verzió a kedvencem.:)
Illéskrisz, tényleg hamar készen van, de attól még különleges. :) Én a karamelles verziót a mekiben láttam először.