Friday, March 8, 2013

Sajttorta

Ez a sajttorta egy nagy kedvenc itthon, mert isteni finom. A receptet még régen a NoSaltyn találtam, azóta sokszor elkészítettem, de a blogra eddig még nem került fel, mert általában nem sikerült lefényképezni.:)
Sütöttem már karamellás változatot is, ami annyiból állt, hogy karamelldarabkákat potyogtattam a tésztába. Ez úgy nézett ki, hogy az egész lement az aljára, de azért nagyon finom volt (legközelebb a felénél keverem bele, hátha úgy működik).
Most újra megcsináltam, Angéla blogszülinapi játékára, aki azt kérte, hogy készítsük el egyik kedvenc süteményünket.


Hozzávalók
  • 16 dkg durvára darált keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 80 dkg tejszínes krémsajt
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  •  4 tojás

Elkészítés 
  1. A kekszet az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belenyomkodjuk a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10 percig sütjük.
  2. A többi hozzávalót simára keverjük, és a süteményalapra kenjük. Folytatjuk a sütést az előző hőfokon, és egy órán keresztül sütjük. Hűlni hagyjuk.

6 comments:

  1. Käsekuchen! Jaj, de szeretem! Az itteni túró kiválóan alkalmas ennek a sütinek az elkészítéséhez. A Tiéd nagyon csábító, el is teszem a receptet. Anyuéknál megcsinálom így. :))

    ReplyDelete
  2. Sajttortát még ne készítettem, de a fotóid igencsak meggyőzőek! ;-)

    ReplyDelete
  3. Csodaszép, nagyon guszta, viszem én is a receptet! :)

    ReplyDelete
  4. Imádom , főleg ezt a sütött verziót. Nekem még nem sikerült ilyen szépre, de ezt a receptet tuti kipróbálom, nagyon guszta!

    ReplyDelete
  5. Mi is szeretjük. Egyszerű és nagyon finom. Karamellesről még nem hallottam. Guszta!

    ReplyDelete
  6. Gionetta, szerintem ízleni fog! :)

    Teller-cake, akkor remélem meggyőztelek, mert vétek lenne kihagyni! ;)

    Hankka, köszönöm! :)

    Erika, nehéz róla egyébként jó fotót készíteni, mert nem túl fotogén. Nekem is a sütött verzió a kedvencem.:)

    Illéskrisz, tényleg hamar készen van, de attól még különleges. :) Én a karamelles verziót a mekiben láttam először.

    ReplyDelete