Friday, April 6, 2012

Kinder Bueno

Ez a Kinder Bueno a legelső receptjeim közé tartozik, a NoSaltyra fel is van téve, még 2009 novemberében készült az első képem róla. A süti természetesen azóta már sokszor előfordult nálunk, de valahogy a kép sosem jött össze, mire fotózható állapotba került volna (ami legalább 3 óra hűtőben állást jelent), már elfogyott.
Isteni finom, és az íze olyan, mint a csokié. Volt, aki azt mondta, hogy a Kinder Maxi Kingre hasonlít, de szerintem nincs igaza.:)
Megjegyzem, amikor először elkészítettem, a macska úgy gondolta, hogy finom lehet a rajta lévő tejszínhab...hát kicsit ideges lettem, amikor meg akarta enni a sütit, de szerencsére még  menthető volt a helyzet.:)
A receptet meg fogalmam sincs, eredetileg hol találtam, mert az egész interneten keringenek különböző változatok.
(A süti egy 35x22 cm-es tepsiben készült.)
Most végre készítettem róla egy új és szebb fotót, ennek is itt volt már az ideje. Akkor a recept, és a fotók a hosszúra nyúlt bevezető után:


Hozzávalók

A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 7 dkg cukor
  • 1 ek olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 dkg zsemlemorzsa
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 11 dkg vágott dió

A krémhez:
  • 0,5 l tej
  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás puding
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott csoki
  • 20 dkg vaj

A többi réteghez:
  • kb. 15 dkg háztartási keksz + kb. 1 dl tej
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 2 dl tejszín

Elkészítés
  1. A tojásfehérjéket a cukorral felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.
  3. Tepsibe tesszük és megszórjuk a dióval.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  5. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
  6. Ezután elkészítjük a krémet. A tojássárgájákat, a pudingport és a lisztet simára keverjük egy kevés tejjel (a fél literből).
  7. A maradék tejet a cukorral felforraljuk.
  8. A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
  9. A vajat a krémhez adjuk, és simára keverjük.
  10. A krémet elfelezzük, majd az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit.
  11. A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel.
  12. A háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
  13. Erre kerül a csokis krém.
  14. A 2 dl tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére tesszük.
  15. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

15 comments:

  1. Hmm, imádom, hetek óta készülök elkészíteni. Azt hiszem most neki is állok, persze ha van itthon háztartási keksz...:)

    ReplyDelete
  2. ÓÓ, ezt nekem is ki kell próbálni :)

    ReplyDelete
  3. Nagyon guszta sütemény! Én is megsütöm majd! :o)

    ReplyDelete
  4. Hú de jól néz ki!! Nekem mindegyik képen nagyon guszta látvány!! :))

    ReplyDelete
  5. Fantasztikusan jól néz ki! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

    ReplyDelete
  6. Tényleg csak nappal szabad fotózni, már én is rájöttem:) Olyan nehéz összehozni:) Szuper a fotó, a süti, minden:) Köszönöm, hogy játszottál velem:)

    ReplyDelete
  7. Nekem mindkét képet nézve összefutott a nyál a számban! Szuper recept, mentetem! :-)) Kellemes Ünnepeket Neked!

    ReplyDelete
  8. Nagyon ott van! Boldog ünnepet kívánok nektek! :)))

    ReplyDelete
  9. Nagyon jó, ez a sütid is! Kellemes Húsvétot!

    ReplyDelete
  10. I love your photos and the flavors are so wholesome and delicious

    ReplyDelete
  11. Remek süti, nagyon finom! Boldog Húsvétot! :)

    ReplyDelete
  12. nekem a nyuszi hozott Kinder bueno-t :) Boldog Húsvétot!

    ReplyDelete
  13. Köszi mindenkinek!:))

    Nyammm, én köszönöm a játékot!:)

    Bors and Pepper, mázlista vagy.:DD

    ReplyDelete