Monday, April 2, 2012

Sajtsaláta

Egy újabb receptet hoztam húsvétra, ami egyébként nem kifejezetten húsvéti, bármikor megfelel, például, ha vendégek jönnek, akkor is megállja a helyét az asztalon. Kenyérre kenve, vagy csak simán is lehet enni.


Hozzávalók
  • 15 dkg Göcseji sajt
  • 15 dkg Anikó sajt
  • 1 alma
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg majonéz

Elkészítés
  1. A sajtokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az almát és a vöröshagymát is lereszeljük.
  3. A sajtokat, az almát, a hagymát, és a majonézt összekeverjük. Egy napig hűtőben hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.

8 comments:

  1. Hú, de jól hangzik! Nagyon finom sajtos kence! De rég hallottam az Anikó sajtról, lehet még kapni? Le vagyok ragadva a Trappistánál...:o)

    ReplyDelete
  2. Finom lehet ennyi sajttal:)

    ReplyDelete
  3. Nagyon finom lehet! A sajtokat annyira nem szoktam váltogatni, csak a Trapistát használom, de ez a saláta nagyon ízletes lehet az alma és a hagyma együtt majonézzel elképzeletm milyen ? Finom!!!

    ReplyDelete
  4. az Anikó sajt azon tételek közé tartozik nálam, amit otthon először megveszek, mikor boltba megyek :)

    ReplyDelete
  5. Hm. finom lehet, akár reggelire is jöhetne ;)

    ReplyDelete
  6. Hát a Göcseji és az Anikó sajt is nagyon finom, régebben jobban vettem. Azóta az árak nagyon elrugaszkodtak a valóságtól, így én is Trapistát, v. Gouda sajtot használok. De így összevonva, isteni íze lehet, nem beszélve az almáról.

    ReplyDelete
  7. Illéskrisz, lehet még kapni:)) Egyébként én is általában azt használok, rá is csodálkoztam, amikor apa előrukkolt ezzel a salátával, hogy milyen sajtokat tartalmaz.:)

    Kati, ami sajtos, az általában finom.:))

    Éva, köszi! Jól passzolnak az ízek.:)

    Szofi, akkor neked tuti ízlene!:D

    Panna, igen, reggelire is tök jó így, kenyérre kenve.

    Tücsi, sajnos tényleg nem olcsóak.:(

    ReplyDelete