Monday, April 9, 2012

Medvehagymás csiga

Muszáj volt végre sütnöm valami medvehagymásat. Először pogácsára gondoltam, de aztán megláttam Marisznál ezt az egyszerűbb, gyorsabb receptet, úgyhogy végül ezt készítettem el. Nem bántam meg, finom lett. A medvehagyma átment a teszten, a pogácsa majd jön később. :)
Kb. 25 db csiga jött ki ekkora mennyiségből (ezek kisebbek, nem olyan nagyok, mint pl. egy normál kakaós csiga).
Egy kis info: megpróbálok mostanában kevesebbet itt lenni, mert igencsak közeleg az a bizonyos érettségi...az majd kiderül, mennyire sikerül távol tartanom magam a géptől és a konyhától.



Hozzávalók
  • 25 dkg leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 8 dkg medvehagyma
  • 2 ek tejföl

Elkészítés
  1. A leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  2. A medvehagymát megmossuk, és apróra vágjuk.
  3. Összekeverjük a tejföllel, és a túróval. Ízlés szerint sózzuk.
  4. A leveles tésztát megkenjük a medvehagymás túróval, és feltekerjük. 1-2 centi vastagra vágjuk, és kézzel kicsit ellapítjuk őket.
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

15 comments:

  1. This looks so yummy and i am hungry already

    ReplyDelete
  2. Még sosem ettem medvehagymát, de ha veszek, ezzel a csigával indítok!!!!:)

    ReplyDelete
  3. Szuper ez a csiga:) Jó felkészülést az érettségire:)

    ReplyDelete
  4. Nyámi! Lehet el is készítem :)

    ReplyDelete
  5. Szia Flóra!

    Háát....készülgess, és próbálj meg arra gondolni, hogy ha megvan az érettségi, akkor bizony ismét teljes gőzzel nekilendülhetsz a blognak és persze a konyhai tevékenykedésnek!

    A csiga jól néz ki! A medvehagyma pedig jól vizsgázott....szupeer! Legközelebb süss egy pogit!! :))

    ReplyDelete
  6. sorstárs,te is most érettségizel? :D azt hittem majd csak jövőre :P

    ReplyDelete
  7. Van még medvehagymám, ki fogom próbálni mert nagyon guszta!!!

    ReplyDelete
  8. Gyönyörűek a csigáid-mint mindig! :-) Egy kalappal az érettségihez, biztosan menni fog! Készülsz továbbtanulni esetleg a gasztronómiával kapcsolatban?

    ReplyDelete
  9. Loveforfood, thank you!:)

    Lilla, köszi!

    Szofi, én nem bántam meg, hogy ezzel indítottam, de még tervbe van véve néhány medvehagymás recept, majd ha lesz időm, azokat is végigpróbálom.:)

    Trollanyu, köszi!

    Panna, én pedig a te medvehagymás pogácsádat néztem már ki.:)

    Mozzarelli, már alig várom, hogy túl legyek rajta.:D Az tuti, hogy az utána lévő nyár nagyon jó lesz. És legközelebb pogácsát sütök.:))

    Pinkóci, nem kicsit örülnék neki, ha jövőre érettségiznék.:D Sok szerencsét neked!

    Illéskrisz, köszi!

    Teller-cake, köszönöm! Igen, turizmus-vendéglátásra tervezek menni, és egy cukrász OKJ-s képzést is szeretnék elvégezni.:)

    ReplyDelete
  10. Szépek lettek a csigáid, ügyes vagy!
    Sikeres felkészülést az érettségire!

    ReplyDelete
  11. Nézz be hozzám, van számodra egy díjam, ha elfogadod!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm szépen itt is a díjat!

      Delete
  12. Hajrá akkor!!!!!!! Szuper ez a csiga, olyan energetizáló! :)

    ReplyDelete