A csokis-marcipános bonbon segített egy kicsit az alapanyagok arányában, elkészítésben.
Végre ki tudtam próbálni a bonbonformát is, amit Eszter játékán nyertem. (Eddig túl meleg volt, megolvadtak volna a bonbonok. Még kicsit így is olvadoztak.)
Hozzávalók
- 40 g + 90 g fehér csoki
- 45 ml tejszín
- 5 g vaj
- 15 szem mazsola
Elkészítés
- 90 g fehér csokit megolvasztunk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
- A hűtőben hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt is hagyjuk megdermedni. Egy kicsi fehér csokit hagyjunk meg a bonbonok lezárásához.
- A tejszínt felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beleteszünk 40 g fehér csokit, és homogénné keverjük.
- A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket, és mindegyikbe egy-egy szem mazsolát nyomunk. Hűtőbe tesszük 20 percre.
- Fehér csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
- Kifordítjuk a formából, ahol szükséges, levágjuk a széleket.
Nagyon ügyes vagy, hogy bonbonokat is készítesz:) Jól néz ki nagyon.
VálaszTörlésMegkóstolnám. :-)
VálaszTörlésÉn még nem mertem belevágni. De isteni, hogy fehércsokis
VálaszTörlésÜgyes vagy, hogy belevágtál a bonbon készítésbe, finom lehet az a fehércsoki. Hátha én is nyerek egyszer egy bonbonformát, mert már szeretném kipróbálni.:)
VálaszTörlésA fehér csokival szerintem sokkal nehezebb dolgozni, ezért duplán gratulálok, nagyon szépek lettek. A töltelék is nagyon finom. Hajrá! :)))
VálaszTörlésNagyon jól hangzik :)
VálaszTörlésHúha, ez nem semmi! Nagyon-nagyon ügyi vagy:-)
VálaszTörlésTrollanyu, köszönöm! :)
VálaszTörlésKatuci, biztosa ízlene, isteni finom volt! :D
Bianka, nem nagyon nehéz (eleinte én is azt hittem), nyugodtan próbáld meg a bonbon készítést!
Kati, igen az egyetlen hátránya ennek, hogy bonbonforma kell. :D De érdemes rá beruházni, mert utána gyönyörűek lesznek a házi bonbonok!
Petra, köszi! Tényleg finom! Pedig nem is szeretem a mazsolát. :D
Zsuzsi, köszi! :))
Gerdi, köszönöm!
Nagyon ügyes vagy! Kísérletezz csak, imádom nézegetni a bonbonos posztokat :))
VálaszTörlésKöszi! Van még egy-két ötletem, úgyhogy biztos lesz még sok bonbonos receptem. :)
VálaszTörlésFlóra, nagyon gratulálok a blogodhoz, mert fantasztikusan igényes és a képek csodálatosak. Mivel fotózol, fantasztikus?! Igaz én mostanában a vegán konyha felé húzok, de akkor is jó nézelődni Nálad. Nagyon jól néznek ki a bonbonok is. :)
VálaszTörlés