2011. szeptember 25., vasárnap

Mazsolás-fehér csokis bonbon

Zsuzsi játékára készült ez a bonbon. Nem szeretem a mazsolát, de ez a bonbonos változat még nekem is bejött,
A csokis-marcipános bonbon segített egy kicsit az alapanyagok arányában, elkészítésben.
Végre ki tudtam próbálni a bonbonformát is, amit Eszter játékán nyertem. (Eddig túl meleg volt, megolvadtak volna a bonbonok. Még kicsit így is olvadoztak.)



Hozzávalók
  • 40 g + 90 g fehér csoki
  • 45 ml tejszín
  • 5 g vaj
  • 15 szem mazsola

Elkészítés
  1. 90 g fehér csokit megolvasztunk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
  2. A hűtőben hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt is hagyjuk megdermedni. Egy kicsi fehér csokit hagyjunk meg a bonbonok lezárásához.
  3. A tejszínt felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beleteszünk 40 g fehér csokit, és homogénné keverjük.
  4. A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket, és mindegyikbe egy-egy szem mazsolát nyomunk. Hűtőbe tesszük 20 percre.
  5. Fehér csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  6. Kifordítjuk a formából, ahol szükséges, levágjuk a széleket.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, hogy bonbonokat is készítesz:) Jól néz ki nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Én még nem mertem belevágni. De isteni, hogy fehércsokis

    VálaszTörlés
  3. Ügyes vagy, hogy belevágtál a bonbon készítésbe, finom lehet az a fehércsoki. Hátha én is nyerek egyszer egy bonbonformát, mert már szeretném kipróbálni.:)

    VálaszTörlés
  4. A fehér csokival szerintem sokkal nehezebb dolgozni, ezért duplán gratulálok, nagyon szépek lettek. A töltelék is nagyon finom. Hajrá! :)))

    VálaszTörlés
  5. Húha, ez nem semmi! Nagyon-nagyon ügyi vagy:-)

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu, köszönöm! :)

    Katuci, biztosa ízlene, isteni finom volt! :D

    Bianka, nem nagyon nehéz (eleinte én is azt hittem), nyugodtan próbáld meg a bonbon készítést!

    Kati, igen az egyetlen hátránya ennek, hogy bonbonforma kell. :D De érdemes rá beruházni, mert utána gyönyörűek lesznek a házi bonbonok!

    Petra, köszi! Tényleg finom! Pedig nem is szeretem a mazsolát. :D

    Zsuzsi, köszi! :))

    Gerdi, köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyes vagy! Kísérletezz csak, imádom nézegetni a bonbonos posztokat :))

    VálaszTörlés
  8. Köszi! Van még egy-két ötletem, úgyhogy biztos lesz még sok bonbonos receptem. :)

    VálaszTörlés
  9. Flóra, nagyon gratulálok a blogodhoz, mert fantasztikusan igényes és a képek csodálatosak. Mivel fotózol, fantasztikus?! Igaz én mostanában a vegán konyha felé húzok, de akkor is jó nézelődni Nálad. Nagyon jól néznek ki a bonbonok is. :)

    VálaszTörlés