Régen, amikor még nem sütöttem-főztem ennyit, gyakran készült itthon Dr. Oetkeres puding. Most viszont felteszem a kérdést:
Ha pudingot szeretnénk enni, miért ne csinálhatnánk házilag? Nem telik több időbe, de több előnye is van: finomabb, plusz aromáktól és színezékektől mentes (megnéztem, és többek között ezt is tartalmazzák a pudingporok).
Anno eszembe sem jutott volna, hogy házi pudingot készítsek, most már az nem jut eszembe, hogy a pudingporból pudingot főzzek (csak sütikbe használom, ha szükséges).
Hozzávalók
- 2 tojássárgája
- 4 dkg cukor
- 2 dkg keményítő
- 4 dl tej
- 7 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A tojássárgájákat a cukorral, a keményítővel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet felforraljuk. A felforralt tejet hozzáadjuk a tojássárgájás masszához, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről.
- A csokit megolvasztjuk, és hozzákeverjük az előző masszához.
Nagyon guszta! Valóban mennyi előnye van ha otthon készíted amellett hogy egészségesebb, de bármikor elkészítheted!:)
VálaszTörlésMilyen jó ötlet, vittem a receptet. Köszi! :)
VálaszTörlésHogy neked milyen igazad van! Ritkán eszem pudingot, de ha megkívánom visszajövök a receptedért :))
VálaszTörlésKérek. ;DDDDD
VálaszTörlésÉva, köszi!
VálaszTörlésCsilla, nincs mit!
Panna, én sem eszem amúgy gyakran pudingot, de ha igen, akkor házit. Sokkal jobb. :)
Petra, már küldök is egy tálkányit! :D
Hmm, de finom lehet! Én is szoktam hasonlót készíteni, csak kevés liszttel, keményítő helyett, és tojás nélkül! Így biztosan sokkal finomabb, és talán nem is hízlal annyira! :) Ki fogom próbálni! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésNincs mit, remélem ízleni fog!
VálaszTörlésFérjem nagyon örülne neki :)
VálaszTörlésKészítsd el neki, biztos ízleni fog! :D
VálaszTörlés