2011. szeptember 2., péntek

Házi csokipuding a 44. VKF-re

Az utolsó poszt a VKF-re, bár már nem elseje van, remélem még belefér.
Régen, amikor még nem sütöttem-főztem ennyit, gyakran készült itthon Dr. Oetkeres puding. Most viszont felteszem a kérdést:
Ha pudingot szeretnénk enni, miért ne csinálhatnánk házilag? Nem telik több időbe, de több előnye is van: finomabb, plusz aromáktól és színezékektől mentes (megnéztem, és többek között ezt is tartalmazzák a pudingporok).
Anno eszembe sem jutott volna, hogy házi pudingot készítsek, most már az nem jut eszembe, hogy a pudingporból pudingot főzzek (csak sütikbe használom, ha szükséges).



Hozzávalók
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 2 dkg keményítő
  • 4 dl tej
  • 7 dkg étcsokoládé

Elkészítés
  1. A tojássárgájákat a cukorral, a keményítővel, és kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk. A felforralt tejet hozzáadjuk a tojássárgájás masszához, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről.
  3. A csokit megolvasztjuk, és hozzákeverjük az előző masszához.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Valóban mennyi előnye van ha otthon készíted amellett hogy egészségesebb, de bármikor elkészítheted!:)

    VálaszTörlés
  2. Milyen jó ötlet, vittem a receptet. Köszi! :)

    VálaszTörlés
  3. Hogy neked milyen igazad van! Ritkán eszem pudingot, de ha megkívánom visszajövök a receptedért :))

    VálaszTörlés
  4. Éva, köszi!

    Csilla, nincs mit!

    Panna, én sem eszem amúgy gyakran pudingot, de ha igen, akkor házit. Sokkal jobb. :)

    Petra, már küldök is egy tálkányit! :D

    VálaszTörlés
  5. Hmm, de finom lehet! Én is szoktam hasonlót készíteni, csak kevés liszttel, keményítő helyett, és tojás nélkül! Így biztosan sokkal finomabb, és talán nem is hízlal annyira! :) Ki fogom próbálni! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  6. Nincs mit, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  7. Férjem nagyon örülne neki :)

    VálaszTörlés
  8. Készítsd el neki, biztos ízleni fog! :D

    VálaszTörlés