Egyébként észrevettem, hogy a gubákat véletlenül mindig ezen a kék tányéron fotóztam le. Akaratlanul is a "guba-fotózó" tányérrá lépett volna elő? :D
Hozzávalók
- 6 dl tej
- 5 alma
- 5 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 6 kifli
- víz
Elkészítés
- A kifliket felkarikázzuk vékony szeletekre. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5-10 perc alatt megpirítjuk.
- Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és a fahéjjal együtt megpároljuk. Leöntjük róla a vizet.
- A tejet felforraljuk a cukrokkal, ráöntjük a kiflikre, és pár percig áztatjuk.
- A tejes kiflit összeforgatjuk az almával.
Nahát,a gubát eddig csak mákkal tudtam elképzelni. De földhözragadt vagyok...
VálaszTörlésNagyon tetszik a recepted, elindítottad a fantáziámat.
Fotózáshoz nekem is vannak nagy kedvenceim. ;DDDD
Én is csak a mákos gubát ismertem, de kipróbálom, nagyon jól néz ki az almás változat.
VálaszTörlésNagyon ötletes recept, isteni finom lehet:) Eddig mákosat, diósat, mandulásat ettem, ezek szerint még számtalan ízesítéssel el lehet készíteni.
VálaszTörlésImádom a mákos gubát!!! Biztosan az almásat is szeretném! Ki fogom próbálni, mert könnyű az elkészítése :)
VálaszTörlésÉn is csak mákos gubát ettem eddig és úgy tűnik nagyon le is vagyok maradva, mert a többi variációról nem is hallottam még.. Ideje pótolnom és kóstolnom az elmaradásaimat :))
VálaszTörlésPetra, örülök, hogy tetszik a recept!
VálaszTörlésMrita, köszi, remélem ízleni fog!
Trollanyu, köszi! Én diósat, mandulásat még nem próbáltam, finomak lehetnek.
Kreatív konyha, tényleg megvan kb. negyedóra alatt (ha a sütést is beleszámítjuk).
Panna, igazából a többi kb. az én szüleményem, szóval nem maradtál le sokról. Folyton gyártom a gubákat, mindenféle gyümölccsel ki lehet próbálni. :D