2011. szeptember 17., szombat

Almás guba

A guba... Hát ez az, amivel nem tudok betelni. Nagyon tetszik, hogy ezerféleképpen lehet variálni. Volt már túrós, epres, és most itt az almás is. És nem ez volt az utolsó, az biztos.
Egyébként észrevettem, hogy a gubákat véletlenül mindig ezen a kék tányéron fotóztam le. Akaratlanul is a "guba-fotózó" tányérrá lépett volna elő? :D


Hozzávalók
  • 6 dl tej
  • 5 alma
  • 5 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 6 kifli
  • víz

Elkészítés
  1. A kifliket felkarikázzuk vékony szeletekre. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és a fahéjjal együtt megpároljuk. Leöntjük róla a vizet.
  3. A tejet felforraljuk a cukrokkal, ráöntjük a kiflikre, és pár percig áztatjuk.
  4. A tejes kiflit összeforgatjuk az almával.

6 megjegyzés:

  1. Nahát,a gubát eddig csak mákkal tudtam elképzelni. De földhözragadt vagyok...
    Nagyon tetszik a recepted, elindítottad a fantáziámat.
    Fotózáshoz nekem is vannak nagy kedvenceim. ;DDDD

    VálaszTörlés
  2. Én is csak a mákos gubát ismertem, de kipróbálom, nagyon jól néz ki az almás változat.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ötletes recept, isteni finom lehet:) Eddig mákosat, diósat, mandulásat ettem, ezek szerint még számtalan ízesítéssel el lehet készíteni.

    VálaszTörlés
  4. Imádom a mákos gubát!!! Biztosan az almásat is szeretném! Ki fogom próbálni, mert könnyű az elkészítése :)

    VálaszTörlés
  5. Én is csak mákos gubát ettem eddig és úgy tűnik nagyon le is vagyok maradva, mert a többi variációról nem is hallottam még.. Ideje pótolnom és kóstolnom az elmaradásaimat :))

    VálaszTörlés
  6. Petra, örülök, hogy tetszik a recept!

    Mrita, köszi, remélem ízleni fog!

    Trollanyu, köszi! Én diósat, mandulásat még nem próbáltam, finomak lehetnek.

    Kreatív konyha, tényleg megvan kb. negyedóra alatt (ha a sütést is beleszámítjuk).

    Panna, igazából a többi kb. az én szüleményem, szóval nem maradtál le sokról. Folyton gyártom a gubákat, mindenféle gyümölccsel ki lehet próbálni. :D

    VálaszTörlés