Kétszemélyes, és kijön kb. 500 Ft-ból. És mindezek mellett persze finom is. Ugyan nincs benne hús, de attól még kiadós ebéd, és így, ezzel a sok paradicsommal egészséges is. :)
Hozzávalók
- 20 dkg leveles tészta
- 60 dkg paradicsom
- 3 tojás
- 1 csipetnyi só
- 0,5 tk morzsolt bazsalikom
- 1,2 dl tejföl
- 3 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- A leveles tésztát kinyújtjuk.
- Egy 26 cm átmérőjű tortaformát hideg vízzel kiöblítünk, és a kinyújtott tésztát úgy fektetjük bele, hogy pereme is legyen.
- A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, magjait eltávolítjuk. A nyers paradicsomot szétterítjük a tésztalapon.
- A tojásokat felverjük a sóval és a bazsalikommal, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
- A masszát ráöntjük a paradicsomra, és a tetejét meghintjük a sajttal.
- A tésztát előmelegített sütőben, 200 fokon 8 percig sütjük, majd a sütő hőmérsékletét levesszük 180 fokra, és további 25 percig sütjük.
Ügyes kis étel, biztos nagyon finom! :)))
VálaszTörlésEl kéne készítsem a fiúknak, hadd szedegessék belőle a paradicsomot:-))) De én biztosan szeretném, nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon guszta, én is megkóstolnám:)
VálaszTörlésJó kis recept, nekem nem is hiányzik belőle a hús :)) Így jó, ahogy van!
VálaszTörlésNagyon guszta.
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept, nekem sem hiányzik a hús:) Tökéletes kis vacsi lenne:)
VálaszTörlésNagyon guszta és ízletes lehet!
VálaszTörlésBarbi, tényleg finom! :)
VálaszTörlésGerdi, nem szeretik a paradicsomot? Pedig az a legfinomabb zöldség! :D
Márti, köszi!
Panna, én nem is vagyok nagy húspárti (csak csirkét meg pulykát eszek néhanapján), szerintem is így tökéletes. :))
Kati, köszi!
Trollanyu, vacsorára is tökéletes, ahogy ebédnek is! Univerzális. :D
Éva, köszi! Remélem megfelel a kiírásnak. :)
Jó recept! Nagyon sokféle zöldséggel készíthető, vagy egyszerűen csak baconnal és hagymával (quiche lorraine)
VálaszTörlésDe jó kis recept, máris vittem! Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésWanna, tényleg sokféleképpen lehet variálni, de szerintem így, paradicsommal a legjobb! :))
VálaszTörlésIlléskrisz, köszönöm!