2011. szeptember 22., csütörtök

Paradicsomos lepény

Éva játékára küldeném ezt a receptet, remélem megfelel. :)
Kétszemélyes, és kijön kb. 500 Ft-ból. És mindezek mellett persze finom is. Ugyan nincs benne hús, de attól még kiadós ebéd, és így, ezzel a sok paradicsommal egészséges is. :)


Hozzávalók
  • 20 dkg leveles tészta
  • 60 dkg paradicsom
  • 3 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 0,5 tk morzsolt bazsalikom
  • 1,2 dl tejföl
  • 3 dkg reszelt sajt

Elkészítés
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk.
  2. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát hideg vízzel kiöblítünk, és a kinyújtott tésztát úgy fektetjük bele, hogy pereme is legyen.
  3. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk, magjait eltávolítjuk. A nyers paradicsomot szétterítjük a tésztalapon.
  4. A tojásokat felverjük a sóval és a bazsalikommal, majd hozzákeverjük a tejfölt is.
  5. A masszát ráöntjük a paradicsomra, és a tetejét meghintjük a sajttal.
  6. A tésztát előmelegített sütőben, 200 fokon 8 percig sütjük, majd a sütő hőmérsékletét levesszük 180 fokra, és további 25 percig sütjük.

11 megjegyzés:

  1. Ügyes kis étel, biztos nagyon finom! :)))

    VálaszTörlés
  2. El kéne készítsem a fiúknak, hadd szedegessék belőle a paradicsomot:-))) De én biztosan szeretném, nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, én is megkóstolnám:)

    VálaszTörlés
  4. Jó kis recept, nekem nem is hiányzik belőle a hús :)) Így jó, ahogy van!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik a recept, nekem sem hiányzik a hús:) Tökéletes kis vacsi lenne:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta és ízletes lehet!

    VálaszTörlés
  7. Barbi, tényleg finom! :)

    Gerdi, nem szeretik a paradicsomot? Pedig az a legfinomabb zöldség! :D

    Márti, köszi!

    Panna, én nem is vagyok nagy húspárti (csak csirkét meg pulykát eszek néhanapján), szerintem is így tökéletes. :))

    Kati, köszi!

    Trollanyu, vacsorára is tökéletes, ahogy ebédnek is! Univerzális. :D

    Éva, köszi! Remélem megfelel a kiírásnak. :)

    VálaszTörlés
  8. Jó recept! Nagyon sokféle zöldséggel készíthető, vagy egyszerűen csak baconnal és hagymával (quiche lorraine)

    VálaszTörlés
  9. De jó kis recept, máris vittem! Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  10. Wanna, tényleg sokféleképpen lehet variálni, de szerintem így, paradicsommal a legjobb! :))

    Illéskrisz, köszönöm!

    VálaszTörlés