TücsökBogárnál találtam még régebben a receptet, azóta már többször is elkészült, most nyáron nagy kedvenccé vált, hiszen nem kell sütni, és hamar összeállítható.
Kicsit engem a
hideg kutyára emlékeztet, csak ebből hiányzik a dió meg a cukrozott narancshéj (de egyébként nyugodtan bele lehet csempészni).
Hozzávalók
- 30 dkg +
15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 0,25 dl +
1,5 dl tejszín
- 4 dkg méz
- 15 dkg
háztartási keksz
Elkészítés
- 30 dkg
étcsokoládét, a vajat, 0,25 dl tejszínt, és a mézet összeolvasztjuk.
- A
kekszeket egyesével négy darabra törjük, és a masszához keverjük. Egy
folpackkal bélelt 20 centis tortaformába öntjük az egészet.
- 15 dkg
étcsokoládét és 1,5 dl tejszínt összeolvasztunk, és a masszára simítjuk.
- Hűtőbe
tesszük, míg megdermed.