2012. szeptember 8., szombat

Rukkola pesto az 51. VKF-re

Az 51. VKF-et nyárikonyha hirdette meg, témája "Zöldfűszerek és levélzöldségek", azaz valamilyen ehető levél felhasználásával kell készíteni ételt. Nekem a rukkola jutott eszembe, és a pesto. Nagyon gyorsan elkészül, kicsit kesernyés az íze, de ilyen a rukkola, a színe pedig nagyon szép.:)
Ennyi rukkola pesto körülbelül 500 g spagettihez elég.


Hozzávalók
  • 150 g rukkola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 g dió
  • 30 g parmezán sajt
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj

Elkészítés
  1. A rukkolát megtisztítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a diót, a parmezánt, az olajat, és ízlés szerint sót. Robotgéppel pépesítjük.

3 megjegyzés: