Az olívabogyó és a brownie nagyon érdekes páros, nekem bejött, nem biztos, hogy mindenki így lenne vele, de én szeretem az édes-sós kombinációt. Az tuti, hogy eddig ez a legérdekesebb ízvilágú brownie, amit ettem. Egy próbát megér.:)
Hozzávalók
- 190 g vaj
- 190 g étcsokoládé
- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 250 g cukor
- 110 g liszt
- 100 g olívabogyó
Elkészítés
- A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk.
- Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukrokkal.
- Ha a csokis massza lehűlt, belekeverjük a tojásos masszát, majd a lisztet, és az olívabogyót.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Guszta! Az olivabogyónak el sem tudom képzelni az ízét, eddig még nem ettem. Sokan mondják hogy a sós az édessel finom. Szívesen megkóstolnám, csak azért hogy tudjam igaz-e?:-))
VálaszTörlésRajongok ezért a sütiért is! Ki kell próbálnom igy is,biztosan nagyon fini lehet.:)
VálaszTörlésIgazán érdekes lehet!
VálaszTörlésÉrdekes! Milyen a sós oliva a sütiben?
VálaszTörlésAz olíva még csak csak. Azt nem tudom elrontani, hogy kiveszem az üvegből. De a brownienál már megakadok. Még a Te csodás brownidat sem tudtam rendesen elkészíteni. :-)) Hát még ezt! ;-D
VálaszTörlésÚjabb brownie-csoda:-) Bár én csak egy kóstolás után merném megsütni, kissé bizalmatlan vagyok az új ízek iránt.
VálaszTörlésSajnos nem rajongok az olívabogyóért, de azért a fotók nagyon meggyőzőek! :)
VálaszTörlésÉn viszont az olívabogyókért rajongok, nem a brownikért :) Úgyhogy tetszik!
VálaszTörlésTényleg érdekes lehet..
VálaszTörlésHűűűű, de bizarr!!!!!Imádom a browniet is,meg az olívabogyót is, de együtt nem biztos hogy imádnám őket :DDD Mindenesetre a fotóid gyönyörűek, azért ha itt lenne előttem, nem hiszem, hogy ellen tudnék egy szeletnek állni :))
VálaszTörlésLátom megoszlanak a vélemények.:) Én is féltem kipróbálni, mert az olívabogyó nekem sem a kedvencem, de úgy tűnik, változik az ízlésem. Viszont nekem a sós-édes kombináció mindig nagyon bejött (pl. sajt és lekvár), úgyhogy gondoltam, mindenképpen ki kell próbálnom. Az ízét nehéz jellemezni, az olívabogyó résznek olívabogyó íze van, a körülötte lévő tészta meg tök finom, ahogy a bogyóból kifolyó sós lé kicsit átitatta. Viszont, hogyha valaki meri, próbálja ki!:D (Én is csak a harmadát készítettem el, hátha nem jön be.)
VálaszTörlés