Saturday, January 18, 2014

Orosz krémtorta

Az a helyzet, hogy azt hittem, hogy ezt a tortát nem szeretem, ugyanis a mazsoláért nem vagyok oda. Viszont a krémje isteni, úgyhogy ha túllépek a mazsola problémán tuti jó lesz. Így is nagyszerű, csak ki kell szednem belőle a mazsolákat.:D Egyébként máshol többféle cukrozott gyümölcsöt tesznek bele, de ez volt most itthon, úgyhogy ilyen lett.



Hozzávalók

Piskóta:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt

Krém:
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg pudingpor
  • 40 dkg tejszínhab
  • mazsola
  • cukrozott gyümölcsök
  • rum

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, fakanállal elkeverjük óvatosan.
  4. Papírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 3 lapot sütünk (a képen én négyet sütöttem). Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
  5. A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot, a tojássárgájákat. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az előző keveréket, és besűrítjük. Ha kihűlt, összekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabbal és ízlés szerinti mazsolával, rummal, gyümölcsökkel.
  6. Oldalát pörkölt, szeletelt mandulába panírozzuk. A tetejére 16 krémrózsát nyomunk, a krémrózsákra cukrozott gyümölcsöt teszünk.

9 comments:

  1. Nagyon jól néz ki! Szívesen ennék egy szeletet!

    ReplyDelete
  2. Nagyon szép kis torta! Milyen könnyedén készíted már ezeket a fincsi tortákat! Jó ötleteket adsz pld. nekem is !

    ReplyDelete
  3. Ez is nagyon szép kis torta! Én szeretem a mazsolát, átvállalom az elfogyasztását a tortának:-)

    ReplyDelete
  4. Edesapam a szulinapjara regebben mindig ezt a tortad kerte edesanyamtol. :) Megmondom oszinten, nekem nem volt a kedvencem, de a kremje tenyleg isteni. :) Gyonyoruen toltod a tortakat, Flora! :)

    ReplyDelete
  5. Nagyon szép! én szeretem nagyon... :)

    ReplyDelete
  6. Nagyon szép lett! És végre van megfelelő orosz krémtorta receptem! Köszönöm! :) Mazsolákat meg elküldheted nekem, mert imádom ;)

    ReplyDelete
  7. Én sem szeretem a mazsolát sütibe. De azért megenném a tortát, és nem piszkálnám ki, annyira guszta!

    ReplyDelete
  8. 40 dkg tejszínhabod kb hány dl tejszínből lett?

    ReplyDelete
  9. Melinda, köszönöm!

    Éva, köszi!:) A torták a kedvenceim.:)

    Gerdi, akkor legközelebb tiéd a torta!:D

    Mariann, köszi! Nekem sem a kedvencem, ha nem cukrászkodnék, szerintem eszembe sem jutott volna elkészíteni.:D De így meg egy tök jó tortarecepttel lettem gazdagabb.:)

    Wanna, köszönöm!:)

    Csigabige, remélem, majd egyszer elkészíted, és ízleni fog neked is!:)

    Illéskrisz, én meg majd magamnak külön mazsolamentes verziót készítek legközelebb.:D

    Szofi, 4 dl.

    ReplyDelete