Hozzávalók
Piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
Krém:
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 4 dkg pudingpor
- 40 dkg tejszínhab
- mazsola
- cukrozott gyümölcsök
- rum
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Papírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 3 lapot sütünk (a képen én négyet sütöttem). Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
- A krémhez kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot, a tojássárgájákat. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk az előző keveréket, és besűrítjük. Ha kihűlt, összekeverjük a kemény habbá vert tejszínhabbal és ízlés szerinti mazsolával, rummal, gyümölcsökkel.
- Oldalát pörkölt, szeletelt mandulába panírozzuk. A tetejére 16 krémrózsát nyomunk, a krémrózsákra cukrozott gyümölcsöt teszünk.
Nagyon jól néz ki! Szívesen ennék egy szeletet!
VálaszTörlésNagyon szép kis torta! Milyen könnyedén készíted már ezeket a fincsi tortákat! Jó ötleteket adsz pld. nekem is !
VálaszTörlésEz is nagyon szép kis torta! Én szeretem a mazsolát, átvállalom az elfogyasztását a tortának:-)
VálaszTörlésEdesapam a szulinapjara regebben mindig ezt a tortad kerte edesanyamtol. :) Megmondom oszinten, nekem nem volt a kedvencem, de a kremje tenyleg isteni. :) Gyonyoruen toltod a tortakat, Flora! :)
VálaszTörlésNagyon szép! én szeretem nagyon... :)
VálaszTörlésNagyon szép lett! És végre van megfelelő orosz krémtorta receptem! Köszönöm! :) Mazsolákat meg elküldheted nekem, mert imádom ;)
VálaszTörlésÉn sem szeretem a mazsolát sütibe. De azért megenném a tortát, és nem piszkálnám ki, annyira guszta!
VálaszTörlés40 dkg tejszínhabod kb hány dl tejszínből lett?
VálaszTörlésMelinda, köszönöm!
VálaszTörlésÉva, köszi!:) A torták a kedvenceim.:)
Gerdi, akkor legközelebb tiéd a torta!:D
Mariann, köszi! Nekem sem a kedvencem, ha nem cukrászkodnék, szerintem eszembe sem jutott volna elkészíteni.:D De így meg egy tök jó tortarecepttel lettem gazdagabb.:)
Wanna, köszönöm!:)
Csigabige, remélem, majd egyszer elkészíted, és ízleni fog neked is!:)
Illéskrisz, én meg majd magamnak külön mazsolamentes verziót készítek legközelebb.:D
Szofi, 4 dl.