Én fele adagot csináltam (nagyjából minden tortánál így lesz most).
Hozzávalók
Piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
Krém:
- 25 dkg gesztenye
- kevés porcukor
- kevés rum
- 30 dkg tejszín
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Papírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 3 lapot sütünk. Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
- A gesztenyét összekeverjük ízlés szerinti porcukorral és rummal, majd kemény habbá vert tejszínhabbal lazítjuk.
- A tortát betöltjük a gesztenyés krémmel.
- A torta oldalát tortadarába panírozzuk. A tetejére 16 krémrózsát nyomunk, minden krémrózsára egy étcsokoládéval áthúzott gesztenyegolyót teszünk.
Nagyon szép és finom torta ez is! Imádom a gesztenyét !
VálaszTörlésTökéletes! Nem hiába mondják: a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek.Bár a piskóta sütés nekem a nagy mumus, ezt a csodát mindenképpen elkészítem!V.B.Zsuzsi
VálaszTörlésÉva, köszönöm! Akkor ez tuti ízlene neked is.:)
VálaszTörlésZsuzsi, tervezek egy külön posztot a "tökéletes" piskótáról, remélem, majd hasznos lesz neked is.:)