Nekem fárasztó volt, és izgalmas.:D A cukrászdában, ahol a gyakorlati óráimat töltöm, 450 körüli bejglit rendeltek, és ebből körülbelül 300 készítésében én is részt vettem. Plusz ide-oda mentünk, rokonokhoz, szülinapokat ünnepeltünk a barátnőimmel, úgyhogy sok minden történt mostanában, ezért jelentkeztem régen.
Nem ígérem, hogy a következő hónapban mindennap hozok bejegyzést, mert most is tanulnom kéne a vizsgáimra, de azért igyekszem! Egyébként tele van a gépem sütemény fotókkal, csak ki is kéne válogatni őket, receptet írni hozzájuk, feltölteni, ez veszi el a több időt.:)
Na, a gyors beszámoló után következzen egy indiáner fánk.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 3 dkg
cukor
- 6 dkg
liszt
- lekvár
- étcsokoládé
- tejszínhab
Elkészítés
- A tojások sárgájába a liszt negyedét péppé keverjük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük a tojássárgájás péppel, majd a maradék lisztet is belekeverjük.
- Papírozott sütőlemezen simacsöves zsákból 5-6 centi átmérőjű félgömböket sütünk 170-180 fokon.
- A papírral érintkező felületét kihörzsöljük, forró baracklekvárral kettőt összeragasztunk. Kívülről is bevonjuk, hagyjuk dermedni, csokoládéban kimártjuk.
- Felső egyharmad részét levágjuk, tejszínhabbal megtöltjük, majd a tetejét rárakjuk.
De szépek! Régen egyik kedvenc cukrászdai sütink volt.Azóta nem is ettem, de most már akár el is készíthetném:-)
VálaszTörlésKöszönöm!:) Remélem, egyszer elkészíted!
TörlésHuu ez az indianer fank amennyire finomnak tunik, olyannyira neheznek latszik az elkeszitese. Jol gondolom, hogy maceras vagy legalabbis nemi gyakorlat kell hozza? :)
VálaszTörlésTényleg nem a legegyszerűbb.:D De egy próbát szerintem megér.:)
TörlésSzia! Nagyon szépek lettek! Múltkor én is elkészítettem. :) Mi is vettük a cuki suliban, csak mi nem sima étcsokival vontuk be, hanem fondános étcsokival. :)
VálaszTörlésSzia, köszönöm! A suliban mi is, de itthon nem volt.:D
Törlés