Egyébként kezdem megszeretni ezeket a mini tortákat, olyan kis aranyosak.:)
Hozzávalók
Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Krém:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- vaníliás cukor
- citromhéjreszelék
- 40 dkg tejszínhab
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
- A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
- Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, fakanállal elkeverjük óvatosan.
- Papírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 3 lapot sütünk. Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
- A krémhez a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat összekeverjük, kemény habbá vert tejszínhabbal lazítjuk.
- A tortát betöltjük a krémmel.
- Oldalát pörkölt, szeletelt mandulába panírozzuk. A tetejére 16 krémrózsát nyomunk, a krémrózsákra zselézett gyümölcsöt teszünk.
Nagyon szép ! Igazi profi vagy már , ezt a kis mini tortát milyen nagy formában sütötted? Sok sikert a vizsgáidhoz!
VálaszTörlésEz olyan guszta, de olyan, hogy csakis isteni lehet!!! :)
VálaszTörlésPont tegnap sütöttem túrótortát...hogy miért nem tetted fel egy nap előbb ezt a receptet..jajj, most fáj érte a szívem. Csodás lett!
VálaszTörlésEz is olyan gyonyoru lett, mint a csoki torta! Mindegy melyik tetelt huzod, mert az osszes tortad meses! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett! Biztos sikerülni fog a vizsgád, ha ilyen szépeket készítesz! :)
VálaszTörlésÉva, köszönöm! 14 centi átmérőjű tortakarikában sütöttem.
VálaszTörlésTeller-cake, köszi!:)
Ditti, majd legközelebb igyekszem hamarabb feltenni.:)) Köszönöm!
Mariann, köszi!:))
Csigabige, remélem, köszönöm!
Csodaszép ez a torta is!!!Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésElkészítettem, ez valami ISTENI :)))
VálaszTörlés