2014. január 12., vasárnap

Gesztenyetorta

Ez is egy könnyű torta, nem áll sokból, gesztenye meg tejszín körülbelül.:) Gesztenyerajongók, imádni fogjátok!
Én fele adagot csináltam (nagyjából minden tortánál így lesz most).


Hozzávalók

Piskóta:
  • 5 tojás 
  • 10 dkg cukor 
  • 9 dkg liszt 
  • 1 dkg kakaópor

Krém:
  • 25 dkg gesztenye
  •  kevés porcukor
  • kevés rum
  • 30 dkg tejszín

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a kétharmad cukrot, habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjét háromnegyedik felverjük habnak, hozzáadjuk a maradék egyharmad cukrot, kemény habbá verjük.
  3. Kevés tojáshabot beleteszünk a sárgájás masszába, a maradék tojáshabot óvatosan beleforgatjuk, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük óvatosan.
  4. Papírozott sütőlemezen, 180-190 fokon, enyhén gőzős/gőzmentes sütőben 3 lapot sütünk. Leszórjuk liszttel, megfordítjuk.
  5. A gesztenyét összekeverjük ízlés szerinti porcukorral és rummal, majd kemény habbá vert tejszínhabbal lazítjuk.
  6. A tortát betöltjük a gesztenyés krémmel.
  7. A torta oldalát tortadarába panírozzuk. A tetejére 16 krémrózsát nyomunk, minden krémrózsára egy étcsokoládéval áthúzott gesztenyegolyót teszünk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és finom torta ez is! Imádom a gesztenyét !

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes! Nem hiába mondják: a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek.Bár a piskóta sütés nekem a nagy mumus, ezt a csodát mindenképpen elkészítem!V.B.Zsuzsi

    VálaszTörlés
  3. Éva, köszönöm! Akkor ez tuti ízlene neked is.:)

    Zsuzsi, tervezek egy külön posztot a "tökéletes" piskótáról, remélem, majd hasznos lesz neked is.:)

    VálaszTörlés