Thursday, December 6, 2012

Puncskocka

Egyszer már készítettem puncskockát, de annak túl kemény volt a tésztája. Időközben eszembe jutott, hogy a puncskocka tölteléke nagyon hasonlít az őszibarack süti töltelékére. Most az őszibarack süti receptje alapján sütöttem puncskockát, csak kihagytam belőle a diót, meg tettem bele egy-két plusz anyagot, és persze nem barack formájúra sütöttem.:D


Hozzávalók

Tészta:
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor

Töltelék:
  • 2 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaó
  • 2 ek kávé
  • 2 tk rumaroma
  • 6 dkg lekvár
  • 5 dkg vaj

Bevonat:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk rumaroma
  • kb. 0,3 dl meggylé

Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél centi vékonyra.
  2. Vágunk belőle kettő 40x24 cm-es lapot. Az egészet megsütjük (a maradék tésztát is, az mindegy, hogy mekkora), előmelegített sütőben, 160 fokon, 10-15 perc alatt.
  3. A tejet felforraljuk. A maradék tésztát elmorzsoljuk, és leöntjük a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumaromát, és a vajat, majd jól összekeverjük. A tölteléket a két lap közé töltjük.
  5. A mázhoz a porcukrot összekeverjük a rumaromával, és a meggylével. Rákenjük a tésztára. Amikor száradni kezd, a szeleteket bejelöljük, majd, ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.

9 comments:

  1. De szép:) És ha barack süti tésztájából készült, azt ismerem, finom lehetett:)

    ReplyDelete
  2. Hú de guszta, nekem a puncsszelet nagy kedvencem volt, de aztán leszoktam róla. Tetszik, hogy meggylével színezted meg a tetejét, szívesen kipróbálom így!:)

    ReplyDelete
  3. Nagyon szép! Imádom a puncskockát, úgyhogy ezt is ki kell pròbálnom!:))

    ReplyDelete
  4. De jó! Gyerekkori kedvencem! Igaz, fehér habtetővel készült nálunk, de így rózsaszínűen érdekesebb.

    ReplyDelete
  5. Nagyon jól néz ki, finom lehet. Bár én nem szeretem különösebben, de Anyum imádná :)

    ReplyDelete
  6. Írhatom a címet, ahova küldjed? ;-)

    ReplyDelete
  7. De jó, én is kérek egy szeletet!

    ReplyDelete
  8. Kati, köszönöm! Finom volt:)

    Erika, köszi! Én csak tavaly nyáron fedeztem fel, de azóta nagyon szeretem.:)

    Yoli, remélem ízleni fog!:)

    Gerdi, én eddig csak ilyen rózsaszín tetejűt láttam, de a fehéret is megkóstolnám!:)

    Vikvi, emlékszem, hogy nem szereted, SAD alkalmával mondtad.:) De a te SAD-os puncstortád is tuti el fog készülni nálunk!

    Gionetta, írd!;)

    Lilla, akkor neked is küldök.:)

    ReplyDelete
  9. Szép és guszta, imádom a puncsos sütit.:-))

    ReplyDelete