Hozzávalók
Tészta:
- 75 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 vaníliás cukor
Töltelék:
- 2 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek kakaó
- 2 ek kávé
- 2 tk rumaroma
- 6 dkg lekvár
- 5 dkg vaj
Bevonat:
- 20 dkg porcukor
- 1 kk rumaroma
- kb. 0,3 dl meggylé
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kinyújtjuk kb. fél centi vékonyra.
- Vágunk belőle kettő 40x24 cm-es lapot. Az egészet megsütjük (a maradék tésztát is, az mindegy, hogy mekkora), előmelegített sütőben, 160 fokon, 10-15 perc alatt.
- A tejet felforraljuk. A maradék tésztát elmorzsoljuk, és leöntjük a tejjel.
- Hozzáadjuk a cukrokat, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumaromát, és a vajat, majd jól összekeverjük. A tölteléket a két lap közé töltjük.
- A mázhoz a porcukrot összekeverjük a rumaromával, és a meggylével. Rákenjük a tésztára. Amikor száradni kezd, a szeleteket bejelöljük, majd, ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
De szép:) És ha barack süti tésztájából készült, azt ismerem, finom lehetett:)
VálaszTörlésHú de guszta, nekem a puncsszelet nagy kedvencem volt, de aztán leszoktam róla. Tetszik, hogy meggylével színezted meg a tetejét, szívesen kipróbálom így!:)
VálaszTörlésNagyon szép! Imádom a puncskockát, úgyhogy ezt is ki kell pròbálnom!:))
VálaszTörlésDe jó! Gyerekkori kedvencem! Igaz, fehér habtetővel készült nálunk, de így rózsaszínűen érdekesebb.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, finom lehet. Bár én nem szeretem különösebben, de Anyum imádná :)
VálaszTörlésÍrhatom a címet, ahova küldjed? ;-)
VálaszTörlésDe jó, én is kérek egy szeletet!
VálaszTörlésKati, köszönöm! Finom volt:)
VálaszTörlésErika, köszi! Én csak tavaly nyáron fedeztem fel, de azóta nagyon szeretem.:)
Yoli, remélem ízleni fog!:)
Gerdi, én eddig csak ilyen rózsaszín tetejűt láttam, de a fehéret is megkóstolnám!:)
Vikvi, emlékszem, hogy nem szereted, SAD alkalmával mondtad.:) De a te SAD-os puncstortád is tuti el fog készülni nálunk!
Gionetta, írd!;)
Lilla, akkor neked is küldök.:)
Szép és guszta, imádom a puncsos sütit.:-))
VálaszTörlés