Már régóta vágytam madeleine formára, és végre eljutottam odáig, hogy vettem is. Nigella receptjét próbáltam ki így elsőnek, amihez tettem egy kis kardamomot. Nem rontotta el, nagyon finom lett.:) Gyorsan készen van, szerintem egyébként akármilyen tésztával meg lehet tölteni a formákat, az biztos, hogy én gyakran fogom készíteni, különböző változatokban.
Hozzávalók
- 100 g
olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 100 g
liszt
- 2 tojás
- 1 tk
kardamom
Elkészítés
- A hozzávalókat
csomómentesre keverjük.
- 12
madeleine formában eloszlatjuk a masszát.
- Előmelegített
sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Én is régen nézegetem már a formát, ideje lenne venni egyet! :) Tetszik, nagyon szépek lettek és egyszerűen elkészíthető! :)
VálaszTörlésJaj, de szépek! Meglehetne csinálni nyomózsákkal is csinálni? Formám ugyanis nincs. :-))
VálaszTörlésDe jó! Képzeld én is a héten vettem tepsit és meglepődtem, hogy nagyobbak a formák mint amire számítottam... Receptem nekem is van, csak még idő nem jutott rá. De ez a kardamomos is nagyon tetszik!:)
VálaszTörlésSzépek!Hol vetted a tepsit?
VálaszTörlésFlóra! Ez engem is érdekel...hol vettél tepsit??
VálaszTörlésA madeleine nagy kedvencem....a kardamom is, úgyhogy nàlam nyertek ezek a kagylócskâk! :))
Hankka, köszönöm!
VálaszTörlésGionetta, nyomózsákkal is meg lehet csinálni, csak gondolom akkor már nem lesz ilyen a formájuk. (Szerintem sütés közben az eldeformálódik, még ha sütés előtt kagyló alakú is.) De egyébként akármilyen formában elkészíthető, csak akkor már nem madeleine.:D
Erika, én is kisebbnek gondoltam a formákat. Mondjuk biztos van több méretben is.:)
Rebarbara és Mozzarelli, igazából nem tepsit vettem, hanem darabonként árultak most az Ázsia Bt.-ben formákat (egyébként volt barackmag, kosárka, szív, meg kifli forma is).