Ez most nem sós, hiába chips.:) Még burgonya sincs benne. A
NoSaltyn találtam még régebben a receptet. Ha igazán chips formájúra szeretnénk készíteni, akkor külön adagokat kell a masszából, egymástól távolra rakni, majd rögtön a sütés után sodrófára rakni, hogy chips formájúak legyenek. Én ezt első alkalommal megpróbáltam, de összefolytak a chipsek, úgyhogy maradtam inkább az egyszerű, törögetős módszernél. Amire még figyelni kell, hogy ne hagyjuk bent sokkal tovább a sütőben, mert nagyon hamar odaégnek!
Hozzávalók
- 15 g liszt
- 50 g porcukor
- 5 g kakaópor
- 45 g vaj
- 1 ek tej
- 12 g étcsokoládé
Elkészítés
- A lisztet,
a porcukrot, és a kakaóport összekeverjük.
- A vajat, a
tejet, és a csokit összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a kakaós keveréket is.
- A masszát
egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk.
- Előmelegített
sütőben, 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
- Kicsit
hűlni hagyjuk, majd kisebb darabokra törjük.
De szívesen ropogtatnám én is...szuper ötlet! :)
VálaszTörlésJó! Tetszik!
VálaszTörlésHm.. :D Jól hangzik és összefutott a nyál a számban! :D :D
VálaszTörlésCsodajó ötlet! Micsoda különlegesség pl Karácsonyra a vendégeknek! Látom is magam előtt, ahogy mindenki nézegeti, kóstolgatja és azt gondolja óóóh, ez nem lehet házi:))
VálaszTörlésKöszi:)
VálaszTörlésEmi, biztos meglepődnének a vendégek, hogy mi is ez.:)