Sunday, December 9, 2012

Csokichips

Ez most nem sós, hiába chips.:) Még burgonya sincs benne. A NoSaltyn találtam még régebben a receptet. Ha igazán chips formájúra szeretnénk készíteni, akkor külön adagokat kell a masszából, egymástól távolra rakni, majd rögtön a sütés után sodrófára rakni, hogy chips formájúak legyenek. Én ezt első alkalommal megpróbáltam, de összefolytak a chipsek, úgyhogy maradtam inkább az egyszerű, törögetős módszernél. Amire még figyelni kell, hogy ne hagyjuk bent sokkal tovább a sütőben, mert nagyon hamar odaégnek!


Hozzávalók
  • 15 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 5 g kakaópor
  • 45 g vaj
  • 1 ek tej
  • 12 g étcsokoládé

Elkészítés
  1. A lisztet, a porcukrot, és a kakaóport összekeverjük.
  2. A vajat, a tejet, és a csokit összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a kakaós keveréket is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kisebb darabokra törjük.

5 comments:

  1. De szívesen ropogtatnám én is...szuper ötlet! :)

    ReplyDelete
  2. Hm.. :D Jól hangzik és összefutott a nyál a számban! :D :D

    ReplyDelete
  3. Csodajó ötlet! Micsoda különlegesség pl Karácsonyra a vendégeknek! Látom is magam előtt, ahogy mindenki nézegeti, kóstolgatja és azt gondolja óóóh, ez nem lehet házi:))

    ReplyDelete
  4. Köszi:)
    Emi, biztos meglepődnének a vendégek, hogy mi is ez.:)

    ReplyDelete