A ragadós fajtába tartozik*, és szerintem nagyon finom.:) Bátran próbáljátok ki ti is!
*Közben Praliné Zsuzsitól kaptam az infót, hogy akkor lesz a legjobb az állaga, ha 117-118 fokos, szóval legközelebb a maghőmérőt is használni fogom.:)
Hozzávalók
- 15 dkg
kristálycukor
- 15 dkg méz
- 10 dkg vaj
- 1 kk só
Elkészítés
- A cukrot
összekeverjük a mézzel, majd alacsony hőmérsékleten addig melegítjük, míg
a cukor aranybarna lesz.
- Hozzákeverjük
a vajat, és a sót, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy
egy szilikonformába öntjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy éjszakára
hűtőbe tesszük.
- Másnap
éles késsel felvágjuk.
Nagyon kíváncsi lennék az ízére hogy lehet-e érezni egyáltalán a sós ízt? Karamellát imádom és ez nagyon jól néz ki !
VálaszTörlésEgyszer én is készítettem karamellát,és egyáltalán nem lett jó,mert nem dermedt meg.Ez guszta nagyon,és el tudom képzelni csokival bevonva is,a karácsonyfán!:)
VálaszTörlésNagyon gusztusos!Egyszer lehet, hogy én is utánadcsinálom...
VálaszTörlésEz egy külön műfaj, nagyon finom lehet így sósan is. Ilyen maghőmérő nekem is kell:)
VálaszTörlésÉva, szerintem lehet benne érezni, de jól jönnek ki együtt az ízek.:)
VálaszTörlésEdó, nekem is előfordult már néhányszor, hogy teljesen folyós lett, a karamellakészítéstől mindig félek.:) Igen, ez karácsonyi édességnek is jó, akár ajándéknak, kis papírokba becsomagolva!
Marisz, próbáld ki, nem nehéz!:)
Erika, én nemrég kaptam maghőmérőt, csak most nem jutott eszembe elővenni... Na, majd legközelebb.:)
Mennyire ragacsos? Ha szilikon bonbon formába teszem, szerinted kijön belőle, vagy beleragad? Inkább vágjam fel? vagy csak "belül" ragadós? :-)
VálaszTörlésKöszi!
Én szilikontepsiben készítettem, és ki tudtam belőle fordítani, szóval szerintem kijön a bonbon formából is.:)
Törlés