2012. október 22., hétfő

Boszorkányseprű

TücsökBogártól mentettem el még régebben ezt a receptet, és mivel most közeleg Halloween, gondoltam itt az ideje elkészíteni. Lehet valakinek furán hangzik, hogy sós ropi a seprű rúdja, de higgyétek el, nagyon finom az édes sütivel.:)


Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek víz
  • 20 db ropi
  • 5 kocka étcsokoládé
  • színes cukor

Elkészítés 
  1. A porcukrot, a vajat, a lisztet, és a vizet összegyúrjuk.
  2. A tésztát 20 részre osztjuk.
  3. A kisebb részeket seprű formájúra lapítjuk, és mindegyikbe beleteszünk egy-egy ropit. Egy villa segítségével kialakítjuk a seprű szálait.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
  5. Az étcsokit megolvasztjuk, megkenjük a seprűket a nyelüknél, majd megszórjuk színes cukorral.

5 megjegyzés:

  1. Anitánál és itt is nagyon tetszett és tetszik!!! Tökéleteskék lettek! Én megenném szívesen! :)

    VálaszTörlés
  2. Igazán érdekes párosítás, finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Új seprű, jól seper! A tányéromról beseperném... :o) Helyesek!

    VálaszTörlés
  4. Hihi, ezek a bosziseprűk nagyon jópofák!Tavaly boszorkányujj, idén boszorkányseprű :))

    VálaszTörlés