Hozzávalók
- 2 Mars
szelet
- 25 ml tej
- 2 ek
kakaópor
- 2 tojás
- 1 dl
habtejszín
Elkészítés
- A Mars
szeletet, a tejet, és a kakaóport alacsony lángon, vagy mikróban
összeolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
- A
tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját hozzákeverjük az olvasztott
csokihoz.
- A tojások fehérjét és a habtejszínt külön-külön felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába. Egyenletesen eloszlatjuk tálkákba, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Szia, nagyon jó választás:) jó rég készítettem! Guszta és a Tied igazán mousse állagú lehet!:) (Nekem picit folyósabb volt a közepe).
VálaszTörlésHű ez nagyon jó:)
VálaszTörlésNyamm, nyamm! Ez nagyon finom lehet! Mentettem! Köszi! :o)
VálaszTörlésNAGYON finom lehet! :) Mindenféleképpen kipróbálandó! :)
VálaszTörlésIgazán jól választottál! Szuperjól néz ki és a kedvenc csokim a Mars! :)
VálaszTörlésMost tényleg sajnálom, hogy nem lehet virtuálisan kóstolni :( Guszta nagyon!
VálaszTörlésNagyon jól választottál, igazán finom desszertet készítettél. :) A gyerekeim szeretik ezt a csokit, ki is fogom próbálni mousse-ként is! :)
VálaszTörlésErika, igazi finom csokimousse volt.:)
VálaszTörlésNyammm, köszi!
Illéskrisz Konyhája, az volt!:)
Okki, próbáld ki, nem fogsz benne csalódni!
teller-cake, én is nagyon szeretem a Mars csokit.:)
Panna, köszi! Pedig szívesen küldenék virtuális kóstolót.:)
Hankka, remélem nektek is ízleni fog! Köszi a játékot!
Szia Flóra!:)
VálaszTörlésElég régóta olvasom a blogokat és nagyon tetszik, már sok mindent megsütöttem/főztem innen.
Ez a mousse is elnyerte a tetszésemet, csak azon gondolkozom, hogy a nyers tojás miatt nem-e veszélyes ez egy kicsit?! A sárgáját csak simán belekerted a masszába?
Köszönöm a választ!
Üdv: Anna:)
Szia Anna!:)
VálaszTörlésSzerintem leginkább nyáron fenyeget a szalmonella veszély, én csak simán belekevertem a sárgáját. De megoldás a szalmonella ellen kezelt tojás, meg csinálhatod ezt is: a tejet felforralod. Vízfürdő felé teszed a tojássárgáját 1 teáskanál étkezési keményítővel elkeverve egy tálban, fokozatosan beleöntöd a tejet, és addig kevergeted, amíg kicsit besűrűsödik (20-30 perc). Én ezt a módszert használtam, amikor a háromcsokis mousse-t készítettem.
Remélem, tudtam segíteni.:)