Wednesday, October 10, 2012

Mars szelet mousse

A Blogkóstoló 5. fordulójában Erika blogja lett nekem kisorsolva. Már régóta követem a blogját, de most megnéztem a régi bejegyzéseket is (bevallom, hogy az édesség címkét elsősorban), és mikor megláttam a Mars szelet mousse-t, tudtam, hogy ez lesz az, amit elkészítek. Egy picit variáltam rajta, leginkább a tejszín hozzáadásával, hogy még inkább mousse állagú legyen. Isteni finom volt, kétszer is elkészült.:)


Hozzávalók
  • 2 Mars szelet
  • 25 ml tej
  • 2 ek kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés 
  1. A Mars szeletet, a tejet, és a kakaóport alacsony lángon, vagy mikróban összeolvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját hozzákeverjük az olvasztott csokihoz.
  3. A tojások fehérjét és a habtejszínt külön-külön felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába. Egyenletesen eloszlatjuk tálkákba, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

10 comments:

  1. Szia, nagyon jó választás:) jó rég készítettem! Guszta és a Tied igazán mousse állagú lehet!:) (Nekem picit folyósabb volt a közepe).

    ReplyDelete
  2. Nyamm, nyamm! Ez nagyon finom lehet! Mentettem! Köszi! :o)

    ReplyDelete
  3. NAGYON finom lehet! :) Mindenféleképpen kipróbálandó! :)

    ReplyDelete
  4. Igazán jól választottál! Szuperjól néz ki és a kedvenc csokim a Mars! :)

    ReplyDelete
  5. Most tényleg sajnálom, hogy nem lehet virtuálisan kóstolni :( Guszta nagyon!

    ReplyDelete
  6. Nagyon jól választottál, igazán finom desszertet készítettél. :) A gyerekeim szeretik ezt a csokit, ki is fogom próbálni mousse-ként is! :)

    ReplyDelete
  7. Erika, igazi finom csokimousse volt.:)

    Nyammm, köszi!

    Illéskrisz Konyhája, az volt!:)

    Okki, próbáld ki, nem fogsz benne csalódni!

    teller-cake, én is nagyon szeretem a Mars csokit.:)

    Panna, köszi! Pedig szívesen küldenék virtuális kóstolót.:)

    Hankka, remélem nektek is ízleni fog! Köszi a játékot!

    ReplyDelete
  8. Szia Flóra!:)
    Elég régóta olvasom a blogokat és nagyon tetszik, már sok mindent megsütöttem/főztem innen.
    Ez a mousse is elnyerte a tetszésemet, csak azon gondolkozom, hogy a nyers tojás miatt nem-e veszélyes ez egy kicsit?! A sárgáját csak simán belekerted a masszába?
    Köszönöm a választ!
    Üdv: Anna:)

    ReplyDelete
  9. Szia Anna!:)
    Szerintem leginkább nyáron fenyeget a szalmonella veszély, én csak simán belekevertem a sárgáját. De megoldás a szalmonella ellen kezelt tojás, meg csinálhatod ezt is: a tejet felforralod. Vízfürdő felé teszed a tojássárgáját 1 teáskanál étkezési keményítővel elkeverve egy tálban, fokozatosan beleöntöd a tejet, és addig kevergeted, amíg kicsit besűrűsödik (20-30 perc). Én ezt a módszert használtam, amikor a háromcsokis mousse-t készítettem.
    Remélem, tudtam segíteni.:)

    ReplyDelete