Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg puha vaj
- 0,5 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 1,25 dl tejföl
A töltelékhez:
- 12 dkg feta sajt
- 12 dkg erdei gomba
Elkészítés
- A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és a jól elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a tojást, és a tejfölt, és tésztává gyúrjuk. Lefedve a hűtőszekrényben 45 percig pihentetjük.
- A töltelékhez a gombát apróra vágjuk, és összekeverjük a feta sajttal.
- A tésztát elővesszük a hűtőből. Lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle.
- A körök közepébe 1-1 evőkanál tölteléket kanalazunk, majd félbehajtjuk őket, és a széleket villával lenyomkodjuk.
- Sütőpapírral bélelt sütőben, előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Nagyon ötletes! :)
VálaszTörlés