Az egész könyv a macaronról szól: egy kellemes bevezetés után következik az alaprecept, lépésről lépésre leírva, hogyan kell elkészíteni a macaront. Ezután jönnek a töltelékek, négy fejezetre van bontva: egyszerű, csokis, különleges, "agyament". Utána további ötletek, hogyan variáljuk tovább a macaront, az a fejezet a Káprázatos makarondesszertek címet kapta. A könyv végén tippeket kapunk arra, hogy a kimaradó tojássárgájákat mire használjuk fel, illetve le vannak írva az általános macaron problémák, és ezek lehetséges okai.
Ha valaki ettől a könyvtől nem kap kedvet a macaron készítéséhez, akkor semmitől sem.
A könyvről:
"A gyönyörű fotók és jobbnál jobb receptek sokaságát rejtő Akarom, mert macaron! című könyvecske szerzője, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszél, amikor meggyőződéssel állítja: Te is készíthetsz igazi, párizsi macaront, akár egy született francia – hiszen neki már nagyon is sikerült!
Jill
így ajánlja a macaront a leendő függőknek: „Ha
egyszer elkészíted, a rabjává válsz. A macaron elképesztően finom, és
egyedülállóan stílusos csemege. A családod és a barátaid is varázslat alá
kerülnek általa: nyújtsd át nekik akár elragadó ajándékként vagy esküvői
figyelmességként, lepd meg őket étvágygerjesztő és látványos macaron
aperitiffel, amikor vendégül látod őket vacsorára, vagy rukkolj elő vele édes
levezetőként az étkezés végén, mintegy megkoronázva azt. Csakhogy nem szükséges
egy vagyont kiadnod macaronra, mert igenis el tudod készíteni Te magad!”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése