Nálunk a babapiskótás, puha sütik mindig nagy sikert aratnak, így az epermisu mintájára készítettem el ezt a finomságot.
Képzeljétek, felvettek a BGF KVIK turizmus-vendéglátás szakára, úgyhogy szeptembertől oda fogok járni.:) A ponthatár egyébként nagyon alacsony volt (gondolom azért, mert csak fizetős része van), szóval feleslegesen stresszeltem magam.
Hozzávalók
A sziruphoz:
- 3 dl víz
- 10 dkg cukor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl habtejszín
- 65 dkg barack vagy nektarin
- 20 dkg fehércsoki
Továbbá:
- 40 db babapiskóta
- 45 dkg barack vagy nektarin
Elkészítés
- Először elkészítjük a szirupot:
a vizet egy kisebb lábasban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig
melegítjük, amíg a cukor el nem olvad.
- A szirupban megáztatjuk
a babapiskóta felét, amit egy tepsibe sorakoztatunk.
- A krémhez 65 dkg
baracknak leszedjük a héját, felvágjuk, és botmixerrel pürésítjük.
- Hozzákeverjük a
mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt.
- A fehér csokit vízgőz
felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen.
- A krém felét rákenjük a
piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn átesett piskótával
befedjük.
- A tetejére szintén
krémet kenünk.
- A maradék barackokat
szintén meghámozzuk, felvágjuk, és feldíszítjük vele a sütit.
- 1 éjszakára hűtőbe
tesszük.
A sziruphoz:
- 40 db babapiskóta
- 45 dkg barack vagy nektarin
Elkészítés
- Először elkészítjük a szirupot:
a vizet egy kisebb lábasban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig
melegítjük, amíg a cukor el nem olvad.
- A szirupban megáztatjuk
a babapiskóta felét, amit egy tepsibe sorakoztatunk.
- A krémhez 65 dkg
baracknak leszedjük a héját, felvágjuk, és botmixerrel pürésítjük.
- Hozzákeverjük a
mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt.
- A fehér csokit vízgőz
felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen.
- A krém felét rákenjük a
piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn átesett piskótával
befedjük.
- A tetejére szintén
krémet kenünk.
- A maradék barackokat
szintén meghámozzuk, felvágjuk, és feldíszítjük vele a sütit.
- 1 éjszakára hűtőbe
tesszük.
Elkészítés
Hú, ez nagyon jól néz ki:) Gratulálok az egyetemhez, mostani fejjel én is valami ilyesmi szakot választanék, sajnos nálunk csak románul van, ha jól tudom.
VálaszTörlésA "misu" végű édességek (lásd tiramisu, epermisu és barackmisu...) bármikor jöhetnek! Kiváló nyári desszertek, jól lehűtve pillanatok alatt elfogynak nálunk is!:)...Gratulálok a felvételidhez! Nem fogod elhinni, de én Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskola közgaszdász idegenforgalmi és szálloda szakán töltöttem el 3 évet!...Ó, régi szép idők!:)
VálaszTörlésgratulálok csajszi! :D
VálaszTörlésGratulálok! Meg a misuhoz is:) Guszta nagyon!
VálaszTörlésGratulálok és nagyon sok boldog névnapot kívánok! :)
VálaszTörlésCornwall
Annyira guszták a misujaid, mostmár muszáj lesz valamelyiket kipróbálnom,mert eddig csak a tirához volt szerencsém:)
VálaszTörlésA sulihoz szívből gratulálok, engem anno pont oda nem vettek fel,pedig nagyon szerettem volna.Sok sikert hozzá :)
Nagyon szuper! Szeretettel gratulálok a sulihoz! Sok sikert, és sok örömet kívánok neked! :))))
VálaszTörlésKati, köszönöm szépen.:) Remélem, jó szakot választottam.
VálaszTörlésheti menük, a misukat én is imádom.:D És te mit dolgozol most, ha szabad érdeklődnöm?:)
Pinkóci, köszi:D
Nyammm, köszönöm!
Cornwall, köszönöm szépen!:)
Szofi, nem tudom, neked melyik a kedvenc gyümölcsöd, de mindegyikkel jól működik.:D
A gratulációt köszönöm!
Petra, köszönöm!:)