Sunday, July 29, 2012

Barackmisu

Ez lenne a desszert a FESZ mostani fordulójára, melynek fő alapanyaga a nektarin. Én imádom a nektarint, de sütit csak ritkán szoktam készíteni belőle, jobb szeretem gyümölcsként enni, viszont ez a barackmisu nagyon finom lett.:)
Nálunk a babapiskótás, puha sütik mindig nagy sikert aratnak, így az epermisu mintájára készítettem el ezt a finomságot.

Képzeljétek, felvettek a BGF KVIK turizmus-vendéglátás szakára, úgyhogy szeptembertől oda fogok járni.:) A ponthatár egyébként nagyon alacsony volt (gondolom azért, mert csak fizetős része van), szóval feleslegesen stresszeltem magam.


Hozzávalók


A sziruphoz:
  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • 65 dkg barack vagy nektarin
  • 20 dkg fehércsoki
Továbbá:

  • 40 db babapiskóta
  • 45 dkg barack vagy nektarin

Elkészítés
  1. Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábasban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad.
  2. A szirupban megáztatjuk a babapiskóta felét, amit egy tepsibe sorakoztatunk.
  3. A krémhez 65 dkg baracknak leszedjük a héját, felvágjuk, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen.
  6. A krém felét rákenjük a piskótára,  majd egy második sor szirupfürdőn átesett piskótával befedjük.
  7. A tetejére szintén krémet kenünk.
  8. A maradék barackokat szintén meghámozzuk, felvágjuk, és feldíszítjük vele a sütit.
  9. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

8 comments:

  1. Hú, ez nagyon jól néz ki:) Gratulálok az egyetemhez, mostani fejjel én is valami ilyesmi szakot választanék, sajnos nálunk csak románul van, ha jól tudom.

    ReplyDelete
  2. A "misu" végű édességek (lásd tiramisu, epermisu és barackmisu...) bármikor jöhetnek! Kiváló nyári desszertek, jól lehűtve pillanatok alatt elfogynak nálunk is!:)...Gratulálok a felvételidhez! Nem fogod elhinni, de én Székesfehérváron, a Kodolányi János Főiskola közgaszdász idegenforgalmi és szálloda szakán töltöttem el 3 évet!...Ó, régi szép idők!:)

    ReplyDelete
  3. Gratulálok! Meg a misuhoz is:) Guszta nagyon!

    ReplyDelete
  4. Gratulálok és nagyon sok boldog névnapot kívánok! :)

    Cornwall

    ReplyDelete
  5. Annyira guszták a misujaid, mostmár muszáj lesz valamelyiket kipróbálnom,mert eddig csak a tirához volt szerencsém:)
    A sulihoz szívből gratulálok, engem anno pont oda nem vettek fel,pedig nagyon szerettem volna.Sok sikert hozzá :)

    ReplyDelete
  6. Nagyon szuper! Szeretettel gratulálok a sulihoz! Sok sikert, és sok örömet kívánok neked! :))))

    ReplyDelete
  7. Kati, köszönöm szépen.:) Remélem, jó szakot választottam.

    heti menük, a misukat én is imádom.:D És te mit dolgozol most, ha szabad érdeklődnöm?:)

    Pinkóci, köszi:D

    Nyammm, köszönöm!

    Cornwall, köszönöm szépen!:)

    Szofi, nem tudom, neked melyik a kedvenc gyümölcsöd, de mindegyikkel jól működik.:D
    A gratulációt köszönöm!

    Petra, köszönöm!:)

    ReplyDelete