Wednesday, July 18, 2012

Kandírozott vadárvácska

Eddig nem mertem kandírozott virágot készíteni, fogalmam sincs miért, mert nem nehéz. A mostani VKF témája az ehető virágok. Ez a bejegyzés az előfutára a VKF pályaművemnek, amit hamarosan szintén posztolok.:)
Gondolkoztam, hogy milyen virágot használjak, aztán eszembe jutott, hogy van egy csomó vadárvácska a kertünkben, úgyhogy onnan szedtem. (Persze előtte utánanéztem, hogy ehető-e, remélem jók a forrásaim...)
Még áprilisban láttam Kamrapolc oldalán a kandírozott ibolya receptjét, akkor le is mentettem, most az a recept készült el, csak nálam vadárvácskával.
Érdekes, szokatlan íze van, de nekem bejön. Az egyetlen hátránya, hogy sok virágot kell ahhoz összeszedni, hogy tekintélyes mennyiségű kandírozott virágot kapjunk.




Hozzávalók
  • 20 db vadárvácska
  • 10 g víz
  • 20 g cukor

Elkészítés
  1. A vizet cukorral felforraljuk, és cukorszirupot főzünk belőle.
  2. A virágokat megmossuk, belelógatjuk a szirupba a száruknál fogva, majd alufólián hagyjuk megszáradni.

8 comments:

  1. Kíváncsian várom, hogy mit készítesz belőlük! :)

    ReplyDelete
  2. Virágot még nem kandíroztam eddig. Kíváncsi vagyok én is hogy mi lesz a végeredményed!

    ReplyDelete
  3. Mindössze ennyi a kandírozás? Azt hittem, valami hosszas és bonyolult folyamat:-) Nagyon jó!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Láttam olyan recepteket, ahol tojásfehérje is kellett hozzá, de ez most ilyen. Szerintem is egyszerű. (Azelőtt meg azt hittem nehéz:D)

      Delete
  4. Jajj nagyon szuper ötlet:) Kiváncsi vagyok mi lesz belőle!

    ReplyDelete
  5. De szépek:) Én is ibolyát kandiroztam csak eddig:)

    ReplyDelete
  6. Guszta és tuti finom! A Gasztoangyalban láttam, hogy milyen virágokat lehet megenni. Érdekes volt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remélem ez is köztük volt:D Vagy legalábbis nem írták, hogy nem lehet... Bár túléltük:D

      Delete