Gondolkoztam, hogy milyen virágot használjak, aztán eszembe jutott, hogy van egy csomó vadárvácska a kertünkben, úgyhogy onnan szedtem. (Persze előtte utánanéztem, hogy ehető-e, remélem jók a forrásaim...)
Még áprilisban láttam Kamrapolc oldalán a kandírozott ibolya receptjét, akkor le is mentettem, most az a recept készült el, csak nálam vadárvácskával.
Érdekes, szokatlan íze van, de nekem bejön. Az egyetlen hátránya, hogy sok virágot kell ahhoz összeszedni, hogy tekintélyes mennyiségű kandírozott virágot kapjunk.
Hozzávalók
- 20 db vadárvácska
- 10 g víz
- 20 g cukor
Elkészítés
- A vizet cukorral felforraljuk, és cukorszirupot főzünk belőle.
- A virágokat megmossuk, belelógatjuk a szirupba a száruknál fogva, majd alufólián hagyjuk megszáradni.
Kíváncsian várom, hogy mit készítesz belőlük! :)
VálaszTörlésVirágot még nem kandíroztam eddig. Kíváncsi vagyok én is hogy mi lesz a végeredményed!
VálaszTörlésMindössze ennyi a kandírozás? Azt hittem, valami hosszas és bonyolult folyamat:-) Nagyon jó!
VálaszTörlésLáttam olyan recepteket, ahol tojásfehérje is kellett hozzá, de ez most ilyen. Szerintem is egyszerű. (Azelőtt meg azt hittem nehéz:D)
TörlésJajj nagyon szuper ötlet:) Kiváncsi vagyok mi lesz belőle!
VálaszTörlésDe szépek:) Én is ibolyát kandiroztam csak eddig:)
VálaszTörlésGuszta és tuti finom! A Gasztoangyalban láttam, hogy milyen virágokat lehet megenni. Érdekes volt :)
VálaszTörlésRemélem ez is köztük volt:D Vagy legalábbis nem írták, hogy nem lehet... Bár túléltük:D
Törlés