Friday, July 6, 2012

Paradicsomon sült krumplipüré

A FESZ nevű játékra készült. Alapvetően a hercegnő burgonyából indultam ki, így, hogy paradicsomot tettem alájuk, szerintem még finomabbak lettek.
Én a krumplipürét simán nem is szeretem annyira, viszont sülve annál inkább.:)


Hozzávalók
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt szerecsendió

Elkészítés
  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Villával áttörjük.
  3. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  4. A paradicsomot karikákra vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. A krumplipürét nyomózsákba tesszük, és kis kupacokat nyomunk a paradicsomkarikákra.
  6. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

9 comments:

  1. Ez nagyon guszta és finom is lehet. Én is kipróbálom majd. :)

    ReplyDelete
  2. Hmm, ez nagyon klassz ötlet...:)

    ReplyDelete
  3. Tényleg nagyon jó ötlet. Különben a sült paradicsom nagyon finom!

    ReplyDelete
  4. Nagyon mutatós, előételként is el tudom képzelni, de köretként mindenféle ünnepi fogáshoz nagyon jó:)

    ReplyDelete
  5. Tényleg super ötlet, tetszik nagyon!

    ReplyDelete
  6. Évi, remélem ízleni fog!

    Lilla, köszi!

    Illéskrisz, én is szeretem a sült paradicsomot. Mondjuk nálam a paradicsom szinte minden formájában jöhet.:)

    Trollanyu, szerintem jobb és változatosabb köret, mint a sima krumplipüré. Legalábbis ünnepekkor tényleg érdemes kicsit több időt szánni rá, és elkészíteni.:)

    Wanna, Gabriella, Panna, nektek is köszönöm!:)

    ReplyDelete
  7. Micsodaszuper ötlet Flóra:) Köszi!

    ReplyDelete