Sunday, July 22, 2012

Vadárvácskás bonbon

Az 50. VKF fordulót Selectfood hirdette meg. A téma az Ehető virágok. Nekem ez nagy kihívást jelentett, hiszen soha nem készítettem még semmit virágból. Egyedül talán rózsavizet használtam (egyszer).
Kimentem a kertbe vadárvácskát szedni, aztán készítettem belőlük kandírozott vadárvácskákat. Nem volt nehéz. (Eddig a nehézség volt az egyik indok, amiért nem fogtam bele, a másik az, hogy nem tudtam, honnan szerezzek ehető virágot.)
Végül a vadárvácskák egy bonbonban végezték.



Hozzávalók
  • 40 g + 90 g fehér csoki
  • 45 ml tejszín
  • 5 g vaj
  • 10 db kandírozott árvácska

Elkészítés
  1. 90 g fehér csokit megolvasztunk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
  2. A hűtőben hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt is hagyjuk megdermedni. Egy kicsi fehér csokit hagyjunk meg a bonbonok lezárásához.
  3. A tejszínt felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beleteszünk 40 g fehér csokit, és homogénné keverjük. A virágszirmokat apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a fehér csokis masszához.
  4. A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket. Hűtőbe tesszük 20 percre.
  5. A maradék fehér csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  6. Kifordítjuk a formából, ahol szükséges, levágjuk a széleket.

7 comments:

  1. Hát ez csodaszép:) S az íze milyen volt? A kandírozott ibolyát én el tudtam volna nassolni magára:)

    ReplyDelete
  2. Ez tényleg csodaszép, és mivel én rajongok a fehércsokiért, biztosan élvezném!!! :)

    ReplyDelete
  3. Leesett az állam, csodásak!

    ReplyDelete
  4. Csuda jól néznek ki! Én is az íze után érdeklődnék, milyen volt?

    ReplyDelete
  5. Köszi mindenkinek!:)
    Kata, Panna, az íze fura, de nem rossz értelemben. Ezelőtt nem ettem más virágot, úgyhogy sajnos nincs viszonyítási alapom, de ha majd kóstolok, akkor lesz.:)

    ReplyDelete