Kimentem a kertbe vadárvácskát szedni, aztán készítettem belőlük kandírozott vadárvácskákat. Nem volt nehéz. (Eddig a nehézség volt az egyik indok, amiért nem fogtam bele, a másik az, hogy nem tudtam, honnan szerezzek ehető virágot.)
Hozzávalók
- 40 g + 90 g fehér csoki
- 45 ml tejszín
- 5 g vaj
- 10 db kandírozott árvácska
Elkészítés
- 90 g fehér csokit megolvasztunk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
- A hűtőben
hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt
is hagyjuk megdermedni. Egy kicsi fehér csokit hagyjunk meg a bonbonok
lezárásához.
- A tejszínt
felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beleteszünk 40 g fehér
csokit, és homogénné keverjük. A virágszirmokat apró darabokra vágjuk, és
hozzákeverjük a fehér csokis masszához.
- A
szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket. Hűtőbe tesszük 20 percre.
- A maradék
fehér csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
- Kifordítjuk a formából, ahol szükséges, levágjuk a széleket.
Hát ez csodaszép:) S az íze milyen volt? A kandírozott ibolyát én el tudtam volna nassolni magára:)
VálaszTörlésEz tényleg csodaszép, és mivel én rajongok a fehércsokiért, biztosan élvezném!!! :)
VálaszTörlésSzuper ötlet!
VálaszTörlésLeesett az állam, csodásak!
VálaszTörlésDe jól néznek ki!:)
VálaszTörlésCsuda jól néznek ki! Én is az íze után érdeklődnék, milyen volt?
VálaszTörlésKöszi mindenkinek!:)
VálaszTörlésKata, Panna, az íze fura, de nem rossz értelemben. Ezelőtt nem ettem más virágot, úgyhogy sajnos nincs viszonyítási alapom, de ha majd kóstolok, akkor lesz.:)