2013. január 26., szombat

Mandulás-kakaós süti

Első ránézésre, a kép alapján talán brownie-nak tűnik, de nem az (különben abból meg lehet állapítani, hogy nem repedezett a teteje, ahogy általában a brownie-nak). Viszont nagyon finom. Itthon már készült nem-sós vajból is, de nekem az eredeti változat jobban ízlett. Ki, hogyan szereti.:)
Tepsi mérete: 20x30 cm.


Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg sós vaj (ennek hiányában belekevertem a tésztába 1 kk sót)
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 0,5 kk sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg darált mandula

Elkészítés
  1. A hozzávalókat a tojás kivételével összegyúrjuk.
  2. A tészta háromnegyedébe beletesszük a tojást, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tészta egynegyedét rátesszük, és tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, hogy odatapadjon.
  3. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés:

  1. Tényleg brownienak tűnik :) Finom lehet! Jó hogy emlékeztetsz a játékra :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a receptet elmentettem,nagyon jól néz ki,gyors egyszerű csodás!!!Köszi!!!

    VálaszTörlés
  3. nem lesz száraz ha megsül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapvetően ez egy szárazabb süti, kicsit morzsalékos, de nem túl száraz, nagyon finom:)

      Törlés