Sunday, January 27, 2013

Csokis-mogyorós perec

Már régóta készítem ezt a csokis-mogyorós perecet, nagyon szeretjük, viszont eddig a blogra még nem került fel. A SAD 12. fordulójának témája: "Csavard fel a ...!", amit Éva, a Takarékos konyha szerzője talált ki. Nekem pedig eszembe jutott ez a perec, úgyhogy ezt csavartam fel.:)


Hozzávalók
  • 27,5 dkg kész leveles tészta
  • 16 dkg Nutella
  • 5 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró
  • 2 dkg cukor

Elkészítés
  1. A leveles tésztát kitekerjük a papírjából. Ha olyan leveles tésztánk van, ami nincs kinyújtva, akkor 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk (ezt nehezebben lehet kinyújtani ilyen nagyságúra, úgyhogy jobb a készen vett).
  2. A tésztát megkenjük a nutellával.
  3. A mogyorót apróra vágjuk, és megszórjuk vele a nutellás tésztát.
  4. A tésztát az egyik hosszú oldala felől a közepéig feltekerjük, majd a másik hosszú oldalát is feltekerjük a közepéig, úgy, hogy a tekercsek összeragadjanak.
  5. Késsel vékony szeletekre vágjuk (kb. 30 db lesz).
  6. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, széles pengéjű késsel lelapítjuk, majd megszórjuk a cukorral.
  7. Előmelegített sütőben, 220 fokon 10-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

7 comments:

  1. Nagyon finomat tekertél! Guszta nagyon, szerintem akár dióval is lehet pótolni a mogyorót igaz? A többi hozzávalóból mindenből kevés van itthon.

    ReplyDelete
  2. Takarekos is, csavart is, egyszeru is, finom is. :)

    ReplyDelete
  3. Milyen egyszerű és nagyszerű recept. Elképzelem milyen finom volt frissen sülve...Nyamm!

    ReplyDelete
  4. Gyors és egyszerű finomság. Én is megkóstolnám!:))

    ReplyDelete
  5. Köszi mindenkinek! :)

    Éva, nyugodtan lehet pótolni dióval, azzal is biztosan finom!

    ReplyDelete
  6. Ha van még, küldhetnél belőle. Reggelire finom kakaóval, de jó is lenne :D

    ReplyDelete
  7. Ez nagyon finomnak látszik, nálunk még melegen elfogyott volna! :-DDD

    ReplyDelete