Hozzávalók
- 27,5 dkg kész leveles tészta
- 16 dkg Nutella
- 5 dkg sótlan, pörkölt földimogyoró
- 2 dkg cukor
Elkészítés
- A leveles tésztát kitekerjük a papírjából. Ha olyan leveles tésztánk van, ami nincs kinyújtva, akkor 35x25 cm-es téglalappá nyújtjuk (ezt nehezebben lehet kinyújtani ilyen nagyságúra, úgyhogy jobb a készen vett).
- A tésztát megkenjük a nutellával.
- A mogyorót apróra vágjuk, és megszórjuk vele a nutellás tésztát.
- A tésztát az egyik hosszú oldala felől a közepéig feltekerjük, majd a másik hosszú oldalát is feltekerjük a közepéig, úgy, hogy a tekercsek összeragadjanak.
- Késsel vékony szeletekre vágjuk (kb. 30 db lesz).
- A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, széles pengéjű késsel lelapítjuk, majd megszórjuk a cukorral.
- Előmelegített sütőben, 220 fokon 10-15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Nagyon finomat tekertél! Guszta nagyon, szerintem akár dióval is lehet pótolni a mogyorót igaz? A többi hozzávalóból mindenből kevés van itthon.
VálaszTörlésTakarekos is, csavart is, egyszeru is, finom is. :)
VálaszTörlésMilyen egyszerű és nagyszerű recept. Elképzelem milyen finom volt frissen sülve...Nyamm!
VálaszTörlésGyors és egyszerű finomság. Én is megkóstolnám!:))
VálaszTörlésKöszi mindenkinek! :)
VálaszTörlésÉva, nyugodtan lehet pótolni dióval, azzal is biztosan finom!
Ha van még, küldhetnél belőle. Reggelire finom kakaóval, de jó is lenne :D
VálaszTörlésEz nagyon finomnak látszik, nálunk még melegen elfogyott volna! :-DDD
VálaszTörlés