Hozzávalók
- 20 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 0,5 cs sütőpor
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A túrót, a lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport összegyúrjuk, majd a tésztát négyszer kinyújtjuk, hajtogatjuk.
- A tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és csillagos formával kiszúrjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a csillagokat.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 10 percig sütjük.
- Ha kihűltek, a csillagok felét belemártjuk olvasztott étcsokoládéba.
Oh, ezt most nagyon megkívántam!:) Helyesek lettek!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek!Biztos finom, ezzel a sütivel én is szemeztem!
VálaszTörlésNagyon kis guszták! Nekem is van egy omlós-túrós tésztareceptem körtés batyuhoz. :)
VálaszTörlésSzuperül néznek ki, és csak finom lehet!! elmentem, s valamikor ki fogom próbálni! Köszi, hogy megosztottad!!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek!
VálaszTörlésÖrülök hogy nálad is készült süti a Váncza-projectből, be is rakom a recept mellé az elkészült sütidet és linket a blogodról.
Üdv. Mónika
Jó választás volt ez a recept Flóra! Szépek, gusztusosak, és biztos finomak voltak!
VálaszTörlésNagyon kínáltatják magukat! :D
VálaszTörlésKöszi mindenkinek! Nagyon finom.:) Egyébként az az érdekes, hogy a családból volt, akinek csokival, és volt, akinek csoki nélkül ízlett jobban. (Szóval érdemes néhányat nem bevonni.)
VálaszTörlésEz gyermekkorom kedvenc sutije! De tenyleg! Emlekszem,a Vancza receptes konyvbol csinalta anyukam (sajnos nem eleg gyakran. :) En is nagyon megorultem, amikor meglattam a receptet Monikanal. Nem csodalkozom, hogy rogton el is keszitetted, Flora. Remek kis suti. Es igen, egyeseknek csokisan, masoknak anelkul a finomabb. En mindig a simakra csaptam le. :)
VálaszTörlésÉn ugyan most készítettem először, de nekem is nagyon bejött.:))
TörlésDe szépek! Annyira szeretem az ilyen kis aprósüteményeket!! :P
VálaszTörlés