Tuesday, January 15, 2013

Csokis kekszkosárka

Az utolsó pillanatban készült el ez a süti Alíz játékára, aki a Select food nevű blogot írja. Nem bántam meg, hogy megsütöttem, nagyon finom lett. Biztosan elő fog még fordulni nálunk.:)


Hozzávalók
  • 190 g durvára darált keksz
  • 75 g olvasztott vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 tojás
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek rum
  • 50 ml tej

Elkészítés
  1. A kekszet összekeverjük a vajjal, majd 10 kosárkaformába belenyomkodjuk, úgy, hogy a forma aljára, és oldalára is jusson.
  2. A csokit megolvasztjuk, belekeverjük a tejet, a porcukrot, és a rumot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tojást is hozzákeverjük. A krémet eloszlatjuk a kosárkákban.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

11 comments:

  1. Nagyon-nagyon guszta! Nekem is van ilyen kosárkaformám, de annyit szenvedek mindig vele, mert sosem akarnak kijönni belőle a sütik. Ez könnyen kijön?
    Vagy ez szilikonos forma?

    ReplyDelete
  2. Nagyon guszta ! Finom lehet nagyon. Csak azon csodálkozom hogy miért kell ezt sütni?

    ReplyDelete
  3. Nagyon jó!!! Tojás nélkül el tudnám képzelni sütés nélkül is. Jó kis csokikrémmel, masszívabb kekszburokkal.

    ReplyDelete
  4. Csupa finom hozzávaló,keksz, csoki, rum, nem is kétséges az eredmény!

    ReplyDelete
  5. No, most muszáj kínozni? Mindenkinek? Éhes vagyok!!!! És nem ehetek ilyen finomakat! DE annyira jól néz ki! Ezt a receptet mentem! :-))

    ReplyDelete
  6. Nincs ilyen formám, sajnos. Pedig ez nagyon guszta!!!

    ReplyDelete
  7. Formám van, csak még nem használtam. Naa, majd most! Finom omlósnak néz ki:))

    ReplyDelete
  8. http://selectfood.blogspot.com/2013/01/4-eves-blog-megvan-az-ujevi.html#.UPb_bCeClic
    Es Flora nyert!!! :)))

    ReplyDelete
  9. Köszi mindenkinek! Igen, szerencsés voltam, és Alíz engem sorsolt, nagyon örülök neki!:)

    Adél nekem kijött simán, nem szilikonosban csináltam. Csodálkozom, hogy neked nem jönnek ki, mert én a sima tésztásat is ki tudom szedni anélkül, hogy kikenném. Ennyire mások a formáink? :O

    Éva, a tojás miatt kell sütni, én láttam nyersen, és amúgy úgyis finom, de így sütve megszilárdult (bár felteszem, a hűtőben is megszilárdult volna, de akkor ki kellett volna hagynom belőle a tojást).

    ReplyDelete