Hozzávalók
- 190 g
durvára darált keksz
- 75 g
olvasztott vaj
- 200 g
étcsokoládé
- 1 tojás
- 2 ek
porcukor
- 2 ek rum
- 50 ml tej
Elkészítés
- A kekszet
összekeverjük a vajjal, majd 10 kosárkaformába belenyomkodjuk, úgy, hogy a
forma aljára, és oldalára is jusson.
- A csokit
megolvasztjuk, belekeverjük a tejet, a porcukrot, és a rumot. Kicsit hűlni
hagyjuk, majd a tojást is hozzákeverjük. A krémet eloszlatjuk a
kosárkákban.
- Előmelegített
sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Nagyon-nagyon guszta! Nekem is van ilyen kosárkaformám, de annyit szenvedek mindig vele, mert sosem akarnak kijönni belőle a sütik. Ez könnyen kijön?
VálaszTörlésVagy ez szilikonos forma?
Nagyon guszta ! Finom lehet nagyon. Csak azon csodálkozom hogy miért kell ezt sütni?
VálaszTörlésFini:)
VálaszTörlésNagyon jó!!! Tojás nélkül el tudnám képzelni sütés nélkül is. Jó kis csokikrémmel, masszívabb kekszburokkal.
VálaszTörlésCsupa finom hozzávaló,keksz, csoki, rum, nem is kétséges az eredmény!
VálaszTörlésNo, most muszáj kínozni? Mindenkinek? Éhes vagyok!!!! És nem ehetek ilyen finomakat! DE annyira jól néz ki! Ezt a receptet mentem! :-))
VálaszTörlésNincs ilyen formám, sajnos. Pedig ez nagyon guszta!!!
VálaszTörlésFormám van, csak még nem használtam. Naa, majd most! Finom omlósnak néz ki:))
VálaszTörlésSzuper guszták! :)
VálaszTörléshttp://selectfood.blogspot.com/2013/01/4-eves-blog-megvan-az-ujevi.html#.UPb_bCeClic
VálaszTörlésEs Flora nyert!!! :)))
Köszi mindenkinek! Igen, szerencsés voltam, és Alíz engem sorsolt, nagyon örülök neki!:)
VálaszTörlésAdél nekem kijött simán, nem szilikonosban csináltam. Csodálkozom, hogy neked nem jönnek ki, mert én a sima tésztásat is ki tudom szedni anélkül, hogy kikenném. Ennyire mások a formáink? :O
Éva, a tojás miatt kell sütni, én láttam nyersen, és amúgy úgyis finom, de így sütve megszilárdult (bár felteszem, a hűtőben is megszilárdult volna, de akkor ki kellett volna hagynom belőle a tojást).