2012. július 24., kedd

Rachel Allen: A család kedvencei

Felkért a T-bálint Könyvkiadó, hogy írjak egy véleményt Rachel Allen A család kedvencei című könyvről. Bevallom, nem szoktam gyakran nézni a műsorát, ezért eddig csak névről, illetve egy-két receptről ismertem, de a könyv rögtön belopta magát a szívembe. Már alapvetően tetszik benne, hogy témákra van osztva, ezért tudjuk melyik résznél nyissuk ki, attól függően, hogy éppen milyen típusú ételre vágyunk.
Nálam plusz pont, hogy hasznos tudnivalók című fejezetet is tartalmaz, ami nagyon hasznos kezdőknek, de persze gyakorlottabbaknak is. (Ebben a fejezetben benne vannak az alapvető dolgok a rántástól és a cukorsziruptól a bazsalikom pestóig.)
Ez tipikusan olyan könyv, amit már csak lapozgatni is jó, hiszen tele van gyönyörű képekkel, hangzatos ételnevekkel.
Vannak benne egyszerű, gyors ebédek/vacsorák, azoknak, akiknek nincs sok idejük a főzésre/sütésre. Rágcsálnivalók, nasik az otthoni mozizásra. Ehető ajándékok azoknak, akik saját készítésű ajándékkal lepnének meg valakit. Ne hagyjuk ki az édességrajongókat sem, ők minden fejezetben találhatnak számukra valami ínycsiklandozót. Szóval, olyan ez a könyv, amely minden közönséget megnyer.


A könyvről:
"A TV Paprika nézői már jól ismerik Rachel Allent, a kedves, szőke, ír fiatalasszonyt, aki fáradhatatlan lelkesedéssel mutatja be a minőségi alapanyagokat, a legújabb trendeket, és a praktikus megoldásokat.
ELEGÁNS ÉTELEK EGYSZERŰEN-ez Rachel Allen mottója.
Rachel négy korszakos bestseller szerzője, köztük található A család kedvencei.
Rachel stílusa mindenek felett nagyon praktikus és egyszerű, de lenyűgözően elegáns ételei óriási sikerre tarthatnak számot családi és baráti körben egyaránt.
Megtalálhatóak benne ír helyi ízek és nemzetközi behatások is.
A BBC /ahol műsorai nagy sikerrel futnak/ minősítése szerint Rachel az „Ír szakácskirálynő”, a Good Food Magazin szerint pedig az ír konyhát végleg elhelyezte a világ gasztrotérképén."

5 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem Rachel műsorát, főleg a sütemény készítéseit, mindig megkívánom, hogy megcsináljam mikor nézem. Kazettára is felvettem jó párat. Egy nagyon kedves nő, aki imádattal csinálja azt amit csinál.Nálam már megelőzte Nigellát.

    VálaszTörlés
  2. Le a kalappal Flóra, hogy megtalált egy ilyen felkérés! Az én kedvemet máris meghoztad a könyvhöz! :)

    VálaszTörlés
  3. Szoktam én is nézni. Nagyon jól és frappánsan főz. Jó kis könyv lehet!

    VálaszTörlés
  4. Jó kis könyv lehet, mondjuk én még egy műsorát sem láttam a hölgynek, de az ajánlód alapján jó lehet..

    VálaszTörlés
  5. Jó kis könyv lehet nagyon,el is fogadnám én is !:))Szoktam nézni a műsorát én is!

    VálaszTörlés