2012. július 27., péntek

Kukoricás-fetás palacsinta

A Nők Lapja Konyha egyik régebbi számában találtam ezt a receptet. Nem szoktam gyakran sós palacsintát enni, most ennek is eljött az ideje. Szerintem finom volt.
Próbáltam feta helyett csak túróval, de úgy nem az igazi. Egyébként rájöttem, hogy a feta sajt isteni finom.:)
Nekem kb. 15 db jött ki ebből a mennyiségből.



Hozzávalók
  • 30 g olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 80 g fetasajt, kézzel elmorzsolva
  • 125 g túró
  • 2 dl tej
  • 200 g liszt
  • 0,5 tk sütőpor
  • 200 g kukorica

Elkészítés
  1. A vajat a fetával, a túróval, a tejjel és a tojásokkal elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és ízlés szerint sózzuk.
  3. Belekeverjük a kukoricát is.
  4. Két evőkanálnyi palacsintákat sütünk, egy oldalt kb. 3 percig kell sütni.

3 megjegyzés:

  1. De jól néznek ki:) Én még sosem ettem fetát:) De hátha egyszer:)

    VálaszTörlés
  2. Nyami... Ha engem előbb kérdezel, már szóltam volna a fetasajt fantasztikusságáról, egyszerűen imádom!! :-DDD

    VálaszTörlés
  3. Kati, kóstold meg, mert nagyon finom!:)

    Teller-cake, kár, hogy eddig nem szóltál, előbb is megkóstolhattam volna:DD

    VálaszTörlés