2012. június 27., szerda

Skót vajas keksz (scottish shortbread)

Már régóta szeretném elkészíteni ezt a sütit, mert isteni finom. A receptet itt találtam. Szerintem az íze olyan, amilyennek lennie kell, de még kipróbálok majd egy sós vajas változatot is összehasonlításképpen.:)
Nekem kb. 40 db lett belőle.


Hozzávalók
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 csipet só

Elkészítés
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 20 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  3. Előmelegített sütőben, 160 fokon 15 perc alatt megsütjük.

8 megjegyzés:

  1. Nagy kekszes vagyok, viszont ez eddig még nekem is valahogy kimaradt.....jól néznek ki, hozhatom a bögre forró teám?? :)
    Az érettségihez egy nagy gratulaaa, méltó ünneplés brownie-val....hát még triplacsokissal!! Nálam most épp a krémes csokibrownie barackos verziója sül.....:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom az tény:) Még nem sütöttem, csak boltit ettünk. Jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  3. Nem vagyok túl nagy kekszrajongó, ennek ellenére mostanában mindig a kekszek járnak a fejemben... :)) Tetszik ez a vajas keksz, én is nézegettem egy édes vajas keksz változatot valahol... Nagyon tetszik a pöttyös minta a Tiedben. :P

    VálaszTörlés
  4. Jól néznek ki nagyon!Meg kóstolnám,biztos nagyon fini lett:))

    VálaszTörlés
  5. Nekem is rég el van mentve egy ilyen recept, de még kipróbálásához nem értem el. De jól mutatnak:)

    VálaszTörlés
  6. Mozzarelli, egy bögre forró tea jól jönne hozzá. Bár lehet, hogy most inkább hideg tej, ebben a hőségben.:D Köszi szépen, egyébként ez krémes barackos is nagyon jól hangzik (mint minden brownie).:)

    Erika, én már rég sort akartam keríteni rá, most jött el az ideje. Mostantól tuti gyakrabban fog készülni, mert gyors és isteni finom.:)

    Gabriella, köszi!:) Lehet, azért neked is ízlene:))

    Böbe, nekünk nagyon ízlett!:)

    Miner.hu, köszönöm szépen!

    Kati, köszi! Majd próbáld ki a receptet, kíváncsian várom!

    Panna, :))

    VálaszTörlés
  7. Van már olyan aki meg is sütötte, Vagy mindenki csak "majd megsüti valamikor" ?

    VálaszTörlés