Friday, June 15, 2012

Kávés keksz

A SAD hatodik fordulóját szintén Noémi, a Mandulasarok blog szerzője hirdette meg. A témája: "Kávét vagy teát?" Én a teát jobban szeretem, de most mégis egy kávés sütivel készültem.:)
Az alap a csokis kekszem, amiben csoki most nincs, csak kávé, meg a krém is kávés. Mondjuk a színén annyira nem látszik, de az ízén érződik.


Hozzávalók

Tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 20 ml kávé

Krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 ml erős feketekávé

Elkészítés
  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. A tésztát kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle.
  3. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
  4. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a kávéval. Összeragasztjuk vele a kekszeket.

7 comments:

  1. Nagyon finom, kifogom próbálni! :)

    ReplyDelete
  2. Nagyon tetszik a recept is és a végeredmény is! Nem szoktam kekszeket készíteni (nem is értem, miért...). Ezen sűrgősen változtatnom kell:)

    ReplyDelete
  3. Kávét és teát is szeretem :) Mondjuk a kávét könnyebb édességbe csempészni :) A keksszel meg amúgy is le lehet venni a lábamról :)

    ReplyDelete
  4. Milyen egyszerű sütike! Nagyon finom lehet, viszem is mert a párom szereti a kávés dolgokat. Neki nem teszek bele krémet, csak úgy kekszként fogom adni...

    ReplyDelete
  5. Most éppen kekszrecepteket gyűjtök, tetszik a tied is, ki fogom próbálni!

    ReplyDelete
  6. Köszi! Próbáljátok ki, a kávé pártiaknak biztos ízleni fog:)

    ReplyDelete