2012. június 5., kedd

Aszalt áfonyás kókuszkocka

A mostani VKF-et Noémi (Mandulasarok) hirdette meg, a témája pedig a "Fehér és...", azaz egy olyan ételt kell készíteni, amiben a fehér dominál, de mellette jelen van egy másik szín is. Jelen esetben a fehér a kókusz, a vörös pedig az aszalt vörös áfonya. Igazi finomság.:) 35x22 centis tepsiben készült.


Hozzávalók

A tésztához:
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1,2 dl joghurt
  • 2 tk sütőpor
  • 4 dkg aszalt áfonya

A mázhoz:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 9 db aszalt áfonya

Elkészítés
  1. A vajat, a tojásokat, a cukrokat, a tejfölt, a sütőport, és a lisztet csomómentesre keverjük. A tésztához keverjük az aszalt áfonyát.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felvágjuk 9 darabra.
  4. A mázhoz a vajat és a porcukrot összeolvasztjuk. Bekenjük vele a sütiket, majd megmártjuk őket a kókuszreszelékben. A tetejükre egy-egy aszalt áfonyát teszünk.

4 megjegyzés: